» archief

Wat is dit?

Iedere dag wel een verrassing! Weer vier nieuwe gezichten terug in de Cie!. Allereerst J.Looije. Looije zat op de takeldoos en in van 79-1. Hij werkte samen met korporaal van Hoof. Ton Krijger kwam op in de van Ripperdakazerne te Haarlem, is van 60-1 en is naarstig op zoek naar oude kamaraden. Harry Twivey stuurde reeds foto's voor het fotoalbum ( even kijken, mannen!) en zorgt nog voor wat onderschriften en de namen van de lichtingen die op de foto staan. Age tenslotte heeft de weg terug naar 829-832 kunnen vinden. Age herinner ik mij nog goed. Een grote sterke blonde knul uit het noorden met een hart van goud. Wellicht zien we elkaar op een volgende reunie!

Welkom terug in de Cie en veel plezier met het bezoeken van onze site.

Henk
Welkom terug Wim den Otter ;Rob Plas , Hans Hohner en Jan Tax.


Leo Zwaal heeft zich de afgelopen flink ingespannen: Door te Googelen kwam hij achter de drie adressen van z'n oude dpl. collegae en heeft ze gelijk maar op de hoogte gebracht van onze activiteiten: Welkom terug dus Wim den Otter uit Barendrecht ( dpl PC 2e pel) ( familie van Remco?) Rob Plas uit Groningen , eveneens dpl PC 2e pl. en Hans Hohner uit Hilvarenbeek. dpl. vdg. Ook Jan Tax heeft de weg teruggevonden. Aansluiten in de rij en een fijne tijd toegewenst in de virtuele wereld van 829-832 Zwaar Transport.

Henk

18 december 2006:

Ook deze week weer drie nieuwe gezichten! Ten eerste was het Rene Nieuwenjuize uit Wemeldinge die via Bob Hofman uit Goes attent werd gemaakt op de nieuwe website. Deze 74-4 klepperaar heeft de weg terug gevonden!
Eric van de Heijden uit Geffen schreef een stukje in het gastenboek. Ook hij is terug. Erik diende van '82 tot '86 bij 829 en reed op een IT 514 en een YT 2300. Op 5 december tenslotte viel er een kadootje door de schoorsteen bij Perry Janssen uit Beuningen. Perry is van 82-2 en denkt nog altijd met plezier terug aan z'n oude maten. Niet zo zeer aan een bepaald lid van het kader. Dat kan ik begrijpen Perry, in mijn tijd liep er ook eentje rond die, op z'n zachts gezegd, van normale omgangsvormen niets begrepen had. Gelukkig zaten er ook "goeien" tussen. Dat scheelt! Samen met Peter Stupers was hij bij de opbouw van het 4 daagse tentenkamp in Nijmegen.
Alle drie een geweldige tijd toegewenst bij het virtuele 829-832 en wellicht zien we elkaar bij een volgende reunie!

Henk

Vorige week meldde zich bij de Korporaal van de week Jim Buiter. Jim is van de lichting 82-3 en kijkt uit naar z'n maten van dezelfde lichting. Bij ons is in ieder geval Alfons Broos bekend. Ook 82-3! ( naam en adres kan je krijgen als je mij even een mailtje stuurt , website: Bovenste balk> email )
Veel plezier Jim in de virtuele compagnie en wellicht heb je nog een mooi verhaal wat je kwijt wilt!

Henk

De eerste in 2007 is Peter van Dorst. Peter diende bij 832 ( een ouwe BOSboy dus ) van '78 t/m mei 82. ( 77-6) Peter: hartelijk welkom in de virtuele wereld van 829-832. Veel surfplezier toegewenst en nu maar zoeken naar ouwe maten!

Henk

Via z'n broer Sjaak van Zon ( de "ouwe" speurhond..) hoorde jan van de site van 829-832. Graag meldt hij zich aan bij de korporaal van de week en kan gelijk door naar de foerier om z'n spullen te halen: een snelle PC en een handige muis, je weet maar nooit waar het goed voor is in deze virtuele kazernewereld. Jan is van 82-6 en was chauffeur op een DAF YT 514 en diende met plezier z'n diensttijd uit. Jan woont in Oosterhout. Veel plezier Jan met de site en wellicht tot de volgende reunie!


Zoekwerk van Jan Zonneveld bracht Kommer Breen boven water! Kommer is een ouwe rakker van 60-1 álle gegevens zijn bekend. Kommer: Hartelijk welkom terug in de compagnie en ga maar vast naar 't virtuele wagenpark om je oplegger uit te vegen. Wij komen er straks wel aan...

Ook terug is Piet Verwey Uit Berg Ambacht. Deze ouwe munitiebegeleider wist de weg ook terug te vinden! Geweldig toch?

Veel plezier allebei in onze nieuwe 829-832 wereld en wellicht tot aan de grote reunie!

Henk
Al surfend op het Wereld Wijde Web ontdekte Peter Cieremans uit Breda z'n oude compagnie! Welkom terug Peter en maak er wederom een mooie tijd van. Peter diende bij 829-832 van 1981 tot 1985 in Keizersveer en was Res. Elnt. Hij is inmiddels langs de Korporaal van de Week geweest om z'n rijopdracht te halen. Je wordt vanzelfsprekend opgenomen in de inmiddels dik gevulde databank en we zien je ongetwijfeld op de eerstvolgende reunie!

Even een paar weekjes stil met de aanmeldingen en dan ineens op zondag 20 mei een teken van leven van Pedro Knepper. Stom toevallig aan 't surfen op het w.w.web kwam íe zomaar z'n oude compagnie tegen. Het is toch wat! Pedro heeft ook in Keizersveer gelegen van 1972 tot 1976. Hij zat eerst bij 't tweede peloton en daarna maakte hij 't af bij 't munitiepeloton. Pedro is van 72-5 en was chauffeur op een trekker-oplegger en munitiebegeleider. Pedro weet ook het e.e.a. te vertellen over Kees Scherpenzeel. Hij mss't nog wel eens met Kees. Kees werkte vroeger bij Holleman Transport. Ook Frank Timmermans wordt door Pedro genoemd. Frank schint met een Duitse dame getrouwd te zijn en woont ergens langs de 213 in Werlte ( Daar lag vroeger ook een MOB complex waar NL Opleggers stonden) . 's avonds moet je wat te doen hebben als je daar bent en zodoende is Frank daar blijven hangen! Ook over Paul van Gent is een verhaal: Paul woont in Kaatsheuvel ( vlak bij de Pontenierskazerne) en rijdt nog altijd op een touringcar. Volgens Pedro woont Hans Pauw in Breda. Nu nog opsporen Pedro en je verdient eeuwige roem als de heren zich aanmelden bij de webmaster!

Pedro, Hartelijk welkom terug, schoenen poetsen en melden bij de korporaal van de week voor virtuele kamercorvee!

Ook Henk Kuiper stond ineens aan de poort. Die was al open vanwege Pedro, dus die kon ook naar binnen. Henk diende van 1966 tot 1970 in Vught en Keizersveer en reed op een YT 514. ( wie niet in die tijd...) Henk woont momenteel in Doetinchem. Hij heeft ook nog een boodschap voor John van Aken: "neem eens contact op met ons oude achterburen Raamsdonksveer"Beetje geheimtaal, maar John zal 't wel snappen. Nu nog even je registratienummer aan mij doorgeven Henk, dan ben je kompleet. Rij maar naar achteren en ga je combinatie maar afspuiten. Die ziet er na jaren niet meer uit!

Via 't gastenboek komen ook aanmeldingen binnen. Ik kan er weinig mee als er alleen een naam bij staat. Zo meldt Jan Boessenkool dat hij "oude Stomp" is ( wie niet...) en Joop de Sterke van 59.3 meldt dat hij in Vught diende en foto's zoekt uit die periode. Zelf heeft hij niets meer. Nu hij wat ouder gaat worden, wordt hij een beetje Emi ( wat dat dan ook mag betekenen!) Jan en Joop: even een mailtje naar de webmaster en melden bij de poort! Ik wacht wel af.

Henk

Dan een bericht gekregen van Pam den Hartog. Pam ontdekte op de site dat z'n vader gezocht werd. jammer genoeg moet hij ons vertellen dat sergt. 1 Ad den Hartog inmiddels overleden is ( 11-11-91). Pam, we zullen je vader herdenken middel een plaatsing in "in Memoriam"

Dan heb ik nog een verzoek gekregen om inschrijving in ons oud-strijders bestand van ene heer Nelissen. Helaas kan dit verzoek niet positief worden gehonoreerd om de doodeenvoudige reden dat dhr. Nelissen geen deel heeft uit gemaakt van onze illustere compagnie. We wensen dhr. Nelissen vanzelfsprekend alle plezier toe met het rondneuzen op onze site!

Henk

Het gastenboek is ook een middel om je bekend te maken. Dat zien we in het geval van Piet Snijders. Piet, Welkom terug en zorg dat je 514 er weer toonbaar uitziet. Piet verwoordt z'n verblijf bij 829-832 in onderstaand proza. Het klopt allemaal wel! Zeker dat van Cor en mij. Cor en ik deden veel samen en hebben echt veel kilometers erop zitten.

Piet aan 't woord:

Bij toeval op deze site terecht gekomen, waar ik zag dat ik werd gezocht: nou hier ben ik dan.
als lichting 69-4 opgekomen in de Kromhout in Tilburg, vervolgens naar de Lunetten in Vught naar de 10-tonners en uiteindelijk naar 829-832 ZWTCIE in Keizersveer, met tussendoor 3 maanden lijndienst van Eefde naar Hohne en Seedorf.
Leuk om weer bekende namen te zien: John Spin (die zijn baard eraf moest halen), Bas van der Vinde, Lobbezo, maar geen Jo Verboven, waar ik toen mee op trok. Hij had destijds een gepimpte Simca, al heette dan toen nog niet zo, en kwam ook geregeld met zijn motor van Oosteind naar Keizersveer. Vaak heeft hij me na het vrijdag-appel naar huis gebracht in Bavel: dat scheelde mij veel reistijd.
Niet zo leuk om te zien is het overlijden van Henk Souren in juli 2006. Onze lichting verzorgde destijds een aantal transporten van mortierhulzen naar een munitiefabriek in Londen. Op een van die ritten ben ik zijn bijrijder geweest. En als je het over Henk hebt, dan komt ook de naam van Cor Wilbrink weer naar boven, zijn vaste maatje: zag je Henk, dan was Cor ook wel ergens in de buurt.
Zoals je ziet komen weer veel herinneringen naar boven en waarschijnlijk volgen er nog wel meer, maar nu even niet…
Ik blijf deze site volgen..….
Dit keer twee aanmeldingen. De eerste is van dienstplichtig sergeant Hans Verhaar. Hans (62-2) kwam op in Tilburg en na de kaderopleiding werd hij geplaatst bij de meest benijde AAT compagnie te Vught. Hans heeft z'n tijd met plezier uitgediend. Nu nog even je adres aan mij mailen Hans, dan is de administratie compleet.
Dan een verrassend mailtje uit Zweden: Daar is Peter Stupers uiteindelijk terechtgekomen. Hij woont in het mooie dorpje Teckomatorp. Peter meldt dat hij een bijzonder fijne tijd heeft gehad met o.a. John van Dalen,Theo Engels, Frank Bruggemans, Pilon Bergers, Roger Jansen, Perry Lansen en nog veel meer.
Allebei een bijzonder hartelijk welkom terug in de compagnie! dat wordt weer je kast opruimen dus....
Ik plaats er gelijk maar het embleem bij van de befaamde zweedse voetbalclub TSK afkomstig uit dit sportieve dorp.

En weer heeft een oud krijger de weg terug gevonden naar het viruele Vught. Dit maal Eef Brinkcate ( en voor de ouwe maten: het is geen Appie, dat hebben jullie er in een dronken bui maar van gemaakt...!) Eef woont in Eibergen en is van de illustere lichting 60-4. Eef gaat zeker in z'n ouwe schoenendozen kijken naar mooie foto's om op de site te zetten. We wachten af. Eef, van harte welkom terug en we wensen je veel plezier in de wereld die 829-832 ZWAAR TRANSPORT heet.
Nog een berichtje voor Leen de Boef uit Tholen van Eef: Hartelijk gegroet!
De zomermaanden waren , om het maar simpel uit te drukken, zwaar kloten en dat inspireerde heel wat mensen om i.p.v. op het strand te gaan liggen, maar achter de PC te kruipen. Lekker Googleen en je ouwe compagnie intikken. En waarachtig, er is een 829-832 site!
We beginnen met Rene Langohr uit Vaals ( Lekker broodje halen bij Bakker Kickartz op de hoek...). Rene had de beste tijd van z'n leven tijdens de 4 jaar bij 829. Hij zat in het eerste peloton met een korte onderbreking van een half jaar in Libanon. Aan het maildres te zien werkt Rene in het Hotel Vaalserhof. Mocht je dus in de buurt zijn en je wilt je ouwe maat ontmoeten, dan weet je 'm te vinden. Welkom terug Rene en die reunie gaat georganiseerd worden. Blijf de site bezoeken!
De tweede limburger stond ook aan de poort: Charles Ritzen uit Heerlen. Veel weten we nog niet van de Cherles. Graag even wat meer gegevens over je dienstijd ( wanneer en hoe lang en in wel peloton. Dan zijn we volledig op de hoogte>
De derde Limburger: Rudolf Wildeboer uit Sittard. Een ouwe stomp uit de Lunettentijd. Wel je foto's opsturen Dolf. Dan zien we nog eens wat! Veel plezier bij 829-832!

Ton Krijger uit Roelofarendsveen wisselt nog al eens van mailadres. Als het goed is dan is je hotmailadres de allerlaatste!
Gerard Benda klepperde z'n adresgegevens naar mij toe. Dan klopt de administratie tenminste!

Paul Kathman meldt z'n nieuwe mailadres. Dat zouden meer mensen moeten doen. Dan blijf je op de hoogte!

Als laatste een bericht van Pedro Knepper die meldde dat er van hem ook nog foto's aankomen. Laat maar komen boys, dan wordt het album nog beter bekeken.
Rene ,Charles en Dolf kunnen rechtstreeks naar de foerier om een lakenpakket te halen. Weer drie klepperaars voor groot onderhoud beschikbaar!
Henk

Wederom een dolende Trucker aan de poort: Walter Pullens heeft de weg terug gevonden naar 829-832 ZwtCie! Walter liet een bericht achter in het Gastenboek die ik je niet wil onthouden:
"Ben tijdens het Googleen op de site terecht gekomen. Ik zat in 1987/1988 bij 829 Zwtcie. Eerst bij het 2e huifpeloton, o.a. bij 1lnt Wil Henst, Sgt1 Ted Kolkman. Later bij het 1e mun. peloton bij 1lNT Jacco Elve en Sgt.1 Fred Kerskes. Andere bekende namen uit die tijd: Sgt. Ben Bolman ( zie ik nog regelmatig), Sgt. Rinus Schouten, Sgt. Paul Vissers, Sgt Nico Verloop ( inmiddels Maj. bij de VBD), Sgt. Wil Dirks ( inmiddels overleden), Maj. van Hoorn-Alkema, Kaitein Martin van der Ven, CSM Martin Vissers. Ik weet nog goed hoe Vdg. Wiljo van Maren voor de gek werd gehouden met het transport van Flamingo's. ( hier willen we wel de in en outs van weten , red.) Dit bericht van hem vond ik op deze site. Verder een reuze mooie tijd bij deze cie. gehad. Groetuh, Walter Pullens.
Nou Walter, ik denk dat je veel te vertellen zal hebben op de eerstvolgende reunie. Nu eerst maar naar de CSM om corvee aan te vragen. Vissers zit al te wachten.....
*
Dan nog een nagekomen bericht van Cees Gutteling:
Hallo Henk, Toevallig ben ik ook van 65-4, maar ik was KVVér en na de opleiding eerst bij 51 licht Transport gelegerd. Toen 51 T werd opgeheven ben ik bij 829/832 terecht gekomen. Ik was/ ben automonteur en kwam in de werkplaats terecht. De toenmalige takelwagen chauffeur, ik weet zijn naam niet meer, werd beroeps en ging naar de KMS. Ik wilde toen graag op de takelwagen en kreeg een interne opleiding. Samen met mijn maatje Bert de Bloois zat ik op de takelwagen. De mensen die mij bekend voorkwamen waren sgt. maj. Schilders (...)Korporaal Meyer en de sgt. van de werkplaats. En natuurlijk majoor Lupker. Ik moet nog eens nadenken over leuke voorvallen uit die tijd. Groetjes: Cees Gutteling.

Dat was het dan weer! De mail staat open dus aanmelden maar.

Henk Kruit
Nu de Kruitdampen van de BedrijfsautoRAI zijn opgetrokken ben ik een paar dagen achter m’n privé PC om even bij te komen. Even geen zaken, maar 829-832. Dat moet ook gebeuren.
Begin november 2007 nu en de dienstdoende Korporaal van de Week krijgt het weer druk met bedden zoeken….
Als eerste aan de poort Ed van der Woude. Ed woont in Milsbeek en diende van 1981 tot 1985 als chauffeur bij het eerste munitie peloton samen met Kpl Carl van der Berg. Ed is van de illustere lichting 80-2 ( nimmer tevree…) Ed, welkom terug man en zoek een plekje. De Bar beneden is open en Carl zal vanzelf ook wel komen ( daar zorg jij voor natuurlijk! )
De tweede die op de gang staat te wachten om de presentielijst te tekenen is Hennie van den Bos. Hennie, tegenwoordig woonachtig in Groot Ammers, schreef het volgende:
Wat een verrassing, Via Google zag ik dat er een reünie is geweest, wat jammer dat ik die gemist heb. Ik zou graag nog eens wat oud collega’s terug zien. Ik heb echt een geweldige verplichte diensttijd gehad, wat een ervaring, met een DAF YT 514 munitie vervoeren naar Duitsland, slapen in een hotel in Bisel en de hele week van de kazerne weg. Ik hoop dat ik via deze weg oud gedienden mag ontmoeten. Met vriendelijke groet Sld. Der eerste klasse Hennie van den Bos.
Nou Hennie, dat zal best lukken. Kijk maar eens in de lijst ( links) en anders komen ze vanzelf. De weg naar 829-832 is nog steeds niet dichtgeslibd….
Dan nog een gastenboek bericht: Ed van der Woude aan de poort. Meer weten we nog niet maar dat komt de volgende keer wel goed.
Dat was het dan weer. Op naar december. Iedereen z’n plekkie zoeken en ook zelf op zoek naar “oude” bekenden!
Henk
Eind december alweer. Een hele drukke maand voor iedereen, ook voor mij! Veel van huis geweest, vliegen, auto( file ) rijden, Engeland, Belgie, Duitsland. Het lijkt vroeger wel! Wie overigens wil weten hoe het met mij gaat: surf dan naar www.transport-online.nl en kijk onder de rubriek “ondernemers”. Zo, dat weet je dan ook weer!
De laatste maand is het behoorlijk druk geweest op de site. Het record van oktober zal wel niet ingehaald worden, maar we zitten met een gemiddelde van 483 bezoekers per maand bij de “betere” sites. En dan staan er niet eens een stukje porno op….Nu gaat het niet om het aantal bezoekers gelukkig, maar om de lol die iedere oud 829-832 klepperaar heeft als de site weer eens bezocht wordt.
Veel reacties de laatste maand. Vragen over van alles en nog wat; zoekers naar oude makkers; adres- of mailveranderingen en natuurlijk ook nieuwe aanmeldingen. Daar gaat het tenslotte om: De virtuele compagnie zo groot mogelijk maken.
We beginnen deze maand met weer een oud Takeldoos chauffeur: Na Cees Gutteling en Klaas Teeuwen parkeerde Hans Steenvoorden z’n DAF voor de poort. Hans stuurde mij een mooi verhaal over z’n diensttijd, z’n opleiding etc. Hans heeft tezamen met Cees een behoorlijke tijd doorgebracht op de Lunetten. Hans woonde in Rotterdam en kon vaak met Cees meerijden naar huis. Dat schept een band, zeker als je ook nog eens samen op de takeldoos zit. Vaak , meestal ’s avonds uitrukken en dan druk doende door naar de eerste de best kroeg. Dat is nog eens een soldaten leven. ( en wij maar wachten als we weer eens kapot stonden met een kapotte turbo ergens langs de A2, Henk) . Hans heeft een paar mooie herinneringen aan Orleance. Ik wil ze je niet onthouden:
Orleance was een hoogtepunt en een primeur, in die tijd werden er Franse AMX tanks ( als ik mij goed herinner) aangeschaft. Ook de munitie moest daar vandaan komen, dus gingen we op een maandagmorgen met zeven 514’s + reparatieNekaf door mij bestuurd onder leiding van sgt. Walraven en sgt den Hartog via Belgie naar Orleance. De heenreis duurde een dag, Het laden een dag, er werd overnacht op een Franse kazerne ( de smaak van oud schapenvlees ben ik nooit meer vergeten, maar de dagelijkse gevarentoeslag kwam goed van pas om de smaak weg te spoelen). Aangezien er door Belgie niet met meer dan 1 ton munitie per wagen mocht worden gereden, ging de terugreis door Frankrijk over Duitsland naar Nederland. Een aardig stukkie omrijden. Vrijdagavond laat redelijk afgemat terug op de Lunetten. Het hele konvooi was voor ons ( allemaal jonge binken) een machtige onderneming. Ondanks het “balen” wat hoort bij een dienstplichtige, heb ik altijd met plezsier teruggekeken op deze tijd. Ik moet ook ieder mening over CSM Schilders , Sgt Walraven en Kpl Meyer van harte onderschrijven.
Tot zover Hans’ bijdrage. Blij dat je terug bent Hans. Nu gauw melden in de werkplaats. De vloer moet nodig geveegd worden.
( er staat een nieuwe foto van Hans in het Album met daarop de takeldoos en o.a. Cees Gutteling)
Dan horen we opeens de remmen van de oplegger van Rob Reijerse: Rob kwam al surfend over het WWW z’n eigen compagnie tegen! Tot z’n eigen verbazing werd hij ook nog gezocht! Ja Rob, er zijn echt oude maten die op zoek zijn naar je. Bedankt voor je gegevens en door naar de Kpl van de week voor een corveebeurt ( die stond nog steeds op ’t bord, vandaar…)
Krijg nou wat, nog twee van die nadieselende 514’s voor de poort. Alleen krijg ik slechts de namen door: H.W. Vos en Cees Haasnoot. Beiden hebben inmiddels een mail van mij gehad om iets concreter te zijn. Volgende keer bericht ik meer hierover.( update 2-1-08: Cees Haasnoot heeft nooit bij 829-832 gezeten ( beetje te enthousiast aangemeld...)
Dirk Jonker uit Cuijk meldde zich via het Gastenboek. Dirk is een “jonkie” die net nog bij 829-832 diende en daarna de overgang meemaakte naar 111 gemzwtcie. Welkom terug Dirk. Geef je gegevens even door. OP de parkeerplaats staat je oude VW bus te wachten op een poetsbeurt!
Ook via het gastenboek plotseling voor de poort Ad van Tuyl, Berrie Moes en Erik Theunissen. Prima mannen: nu nog jullie gegevens ( adres, telefoonnummer, mailadres; registratienummer en lichting en misschien een mooi verhaaltje en foto’s) dan kan de Kpl van de Week z’n administratie op orde maken. Het is zo jammer als er iets gebeurd ( een reünie of zo ) en we kunnen jullie niet bereiken!
Jan Jilderda is inmiddels getraceerd. Ik heb z’n mailadres en hij is door mij gemaild met het vriendelijk verzoek op Rapport CC te komen.
Charles Ritzen heeft z’n adres gecompleteerd en ook Ton Krijger; Piet Damen en Piet Snijder gaven hun nieuwe mailadres door.
Dan ook nog twee nieuwe aanmeldingen via de oude MSN site. Hier kan ik echt niets mee. Wie is in godsnaam Lichtpije of ( nog erger) 1tje-A ? Ik wil het niet weten ook. Mocht er een oud 829-832er zijn die zich onder deze namen wil inschrijven, prima, maar op deze site alleen met je echte naam.
Joep uit Limburg zendt jullie in ieder geval via onze site een kerstwens! Kijk, daar hebben we wat aan! Bedankt Joep en we zien elkaar binnenkort.
Dan wordt het nu kijken naar de foto’s van Theo Ringeling. Theo heeft de BOS oplegger gecompleteerd en deze is vanaf heden te zien in ons fotoalbum ( rechterzijde site ). Prachtig Theo, alleen snap ik geen bal van die registratie! In mijn tijd ( toch best lang…) hadden de BOS opleggers een 832 registratie. Misschien kunnen de oude stompen onder ons, ons beiden uit de droom helpen: Volgens een foto ( zie album) reden vroeger de BOS opleggers ook onder de 829 vlag. Hoe was dit mogelijk en wanneer was dat? Graag commentaar via bovenste balk site naar mij toe! Theo je hebt prima werk afgeleverd en we zien je graag op onze reünie in April as. Neem dan wel al je 829-832 modellen mee! Je bent van harte welkom!
Dat was het dan weer beste mensen. Ik wens jullie allemaal een bijzonder goed en gezond 2008 toe en ik vertrouw erop dat ik jullie allemaal weer zie op de reunie in April. Groetend, Henk

Door de reünie wordt het druk aan de poort. Er staat plotseling een rij 514s van de poort tot aan de snelweg. Ze willen er allemaal in, maar eerst moet er toch even gemeld worden, de wachtcommandant heeft het er maar druk mee;
Allereerst staat te dringen Joop Hilbers uit Beverwijk, een oude lichting: 59.5! en deelnemer aan de reünie. Joop, rechtsaf naar het wagenpark, de boel aftanken en neem alvast een pilsje in de bar. De rest komt er zo aan! De volgende is Adrie Janse uit Goes. 73-1 en een behoorlijk ritje achter de rug. Welkom terug Adrie, na ’t aftanken naar de korporaal van de week. Dier heeft nog een aanmeldingsformulier voor de reünie van 26 april! Wie hebben we dan: “t zal Lei Herben niet wezen.”. jawel ’t is Lei. Beetje vieze combinatie Lei. Dat wordt na ’t aftanken eerst wassen die combinatie van je. Welkom terug Lei en we zien je op de reünie! De volgende in de rij is Martin Voll. Van Sjaak van Zon heeft Mart in de weg terug gekregen naar 829-832 en je bent natuurlijk van harte welkom. We zien je op de reünie. Wel even naar de Korporaal van de week. Die had nog een mededeling voor je. Jan Menheere uit Kapelle staat te toeteren. Hij wil er z.s.m. in. Alleen die makkers voor hem schieten niet op. Lichting 68-2! Dat waren allemaal van die drukke mannen! Over z’n 829-832 tijd heeft Jan goede herinneringen. Nou Jan, die kan je ophalen aan de bar. Zien we je nog op de reünie? Halverwege de rij staat Erik van der Heijden uit Geffen. Hij diende z’n TS tijd tussen 82 en 86. Erik, zet je 514 maar op de parkeerplaats en meld je even bij de KPL van de week. Ook voor jou is nog een mogelijkheid om aan de reünie deel te nemen. Gewoon doen man, dan zie je misschien nog oude kameraden. Dan een Huif met Ad Bowman achter ’t stuur. Ad komt helemaal uit Amsterdam rijden om zich weer aan te melden bij de virtuele compagnie. Nu stond Ad al bekend, alleen onder een volledig andere naam. Dat wordt gelijk gecorrigeerd Ad. Tot 26 april in ieder geval! Weer een 514, best een ouwetje. Beetje onder de modder dus rijp voor de wasplaats! Daar sturen we Bert Honkoop uit Millingen aan de Rijn dan ook naar door! Welkom terug Bert. Zie je nog kans om nar de reünie te komen? Je ziet ’t aan z’n gezicht. Lang gewacht aan de poort: Evert Meeuwsen. Aftanken Evert en op naar de reünie. Daar zal het beslist gezellig zijn! Dan Jos van Hout uit Bladel. Jos stopt niet eens en rijdt ineens door naar het wagenpark. Prima Jos, we zien je op de 26ste! Nog zo’n haastige: F.Gordijn uit Maassluis. Ook op zoek naar oude kameraden. Dat wordt dan zoeken! Ze zitten meestal in de bar of op de reünie van 26 april! Aanmelden dus! Wel eens gehoord van Arie Bek? Nou, die staat ook in de rij. Ha die Arie! Nog even al je gegevens naar mij mailen, dan klopt de administratie weer! Wel nar de reünie komen! Het aanmeldingsformulier ligt bij de KPL van de week.
Wat een rij! Voorlopig laten we het hierbij. Ik kan je echter wel verklappen dat onze site week in week uit meer bezocht wordt. De afgelopen maand was een record. Hierover zal ik in een apart bericht meer vertellen.

Barre tijden in de autobranche. Ik maak het nu dagelijks mee! Grote en kleine merken vallen om, sluiten, stoppen de productie, worden verkocht. Dealers gaan failliet. De bedrijfswagen markten in Nederland en de ons omringende landen zijn dramatisch gedaald. > 50 % omzetdaling is normaal…. Ik probeer hier geen les economie te geven, maar schrijf wat van mij af. Als het even tegen zit, dan maak ik nog mee dat de boel gesloten wordt. Eindelijk tijd om die site eens naar behoren bij te werken, hoor ik u zeggen…Inderdaad, ik reis van hot naar her, doe van alles en nog wat en als je dan ’s avonds thuis bent ( als je thuis bent…) dan is er niet veel zin meer om achter de pc te gaan zitten. Let op: ik klaag niet! Ik kan, als ik wil, direct met vroegpensioen. Maar…dat wil ik niet. Ik vind het veels te leuk om dagelijks nieuwe mensen te ontmoeten en bezig te zijn.
Genoeg geouwehoerd…Ik heb weer een stapeltje naast mij liggen! Allereerst staat aan de poort soldaat Marijnissen uit Oosterhout. Aan de poort in Vught wel te verstaan. Z’n voornaam is mij niet bekend, maar wel dat Marijnissen van 59-3 is. Hij heeft nog foto’s uit die tijd. Stuur ze op, zou ik zeggen. Scan ze even in of stuur ze naar mij op. Ik zorg dan dat ze weer z.s.m. terugkomen.
Dan even een bericht uit Teckomatorp ( Zweden) Peter Stupers vindt het leuk post van oude makker te krijgen. Mocht je z’n adres willen hebben. Mail mij even!
Dan Jan Vink. Al bekend in de administratie, zoekt Harrie Hansen. Nou jan, Ik weet ook niet waar Hansen uithangt. Hij is bij mij bekend zonder adresgegevens. Dat wordt dus een speurtocht. Probeer het eens in de buurt van Hansweert. Telefoonboek en zo. Succes. Laat mij maar weten wat de resultaten zijn.
Henk, Voorhout 11 maart 2009

Dit bericht wil ik u echt niet onthouden: Henk van der Giessen stuurde mij het volgende toe:
Ik ben van oktober 1967 tot begin november 1968 de eerste dienstplichtig vaandrig Studiebegeleider Technisch Specialisten geweest ( 829/832). Ik diende rechtstreeks onder majoor J.Lupker en second Noorman van der Dussen ( hierover later meer , HK) SMI J. Schilders was in Vught een begrip. Ik herinner me nog een Rapport CC na een alarm oefening: Klp 1 Ariens ( gelezen: helaas veels te jong overleden) had zich afzijdig gehouden. Men was bang dat Lupker over het bureau getrokken zou worden als Ariens boos werd. Een geweldige tijd op de Lunettenkazerne met een eigen slaapbarak op de Brederodekazerne in Vught. Vandaag 7 maart 2009 bericht ontvangen: op 5 juni 2009 is er een reünie van de VAATO ( vereniging AAT van oud-officieren en officieren) die 50 jaar geleden werd opgericht.
Henk, bedankt voor je bijdrage! Blij dat je weer bij de ( virtuele ) compagnie terug bent.
Dan een ander die zich wel eens meldt via het gastenboek, maar veel wijzer worden we er niet van. In bovenstaand stukje proza staat de naam van Noorman van der Dussen. De second van Majoor Lupker. Na een raadselachtig bericht over Piet van Tiel, nu een kort bericht waarin hij meldt dat onze compagnie niet is opgericht in de Lunetten, maar in Grave o.l.v. majoor Brieffies. Bijzonder dank voor deze info. We zullen de historie aanpassen. ( Dat kan gelukkig…) Toch willen we meer van Noorman van der Dussen weten: adres, etc. zodat ook deze officier z’n plek kan krijgen binnen onze virtuele compagnie.

Terug in de compagnie 7 juli 2009 : Even een paar maandjes geen wacht gehad aan de poort, maar niet stilgezeten…. Iedere week weer meldden zich weer ouwe klepperaars aan de poort. Ga er maar weer eens goed voor zitten, want er zitten weer illustere figuren tussen: op 4 april zette als eerste Cees Scherpenzeel ( 70-3 en van 1971 tot 1975 bij de compagnie) z’n 514 op de parkeerplaats. Cees woont in Breda en hoorde van Harry Masset dat we ‘m zochten. Inderdaad! Je combinatie afspuiten en hop naar de bar. Op 26 mei aan de poort Ronald Reintjes. Ronald was Laro Chauffeur bij 829, ‘t 3e peloton. Z’n opleiding heeft ie in Roosendaal gehad. In sept. 1984 wegens studie bij 829 vertrokken. Blij dat je de weg naar de poort weer hebt kunnen vinden Ronald! Wagen wegzetten en naar de bar. De monteurs hebben de weg ook naar Keizersveer gevonden!
Jack Oppeneer uit Terneuzen was monteur bij 829 en is van 79-6! Het wordt eindelijk wat drukker in die garage. Voor ons prettig, want dan is de wachttijd korter! Was je handen effe en kom dan naar de bar toe. Daar gaat het weer drukker worden! Wie remt er nu af? Peter van Kouteren! Peter kwam er achter dat we ‘m zochten en hup: daar is ‘tie dan. Rob Guttenberg en ook Edje Berendrecht is via hem te bereiken, dus dat kan nog leuk worden. Aftanken Peter en naar de bar. Daar wacht een koud pilsje op je. Dan Toine van Oers. Die liep ik zelf toevalligerwijs tegen ’t lijf tijdens één van m’n virtuele speurtochten over ’t web. Al Googlelend ( diensttijd + 829-832) kwam ik op Toine uit via een klassenfoto uit z’n middelbare schooltijd. Toine meldde zich al gauw en had het volgende te vertellen: -> Op de OCTD Kromhoutkazerne in Utrecht opgeleid tot monteur wielvoertuigen met als specialisatie dieselmotoren. Vervolgens in febr. 1976 bij 829-832 Zwtcie geplaatst. De werkplaatscommandant was sgt-maj. Huighen en z’n plaatvervanger was sgt 1 Rapagne. -> Toine heeft schietseries meegedraaid in Hohne als monteur. Hij ziet terug op een fantastische tijd, veel gelachen en volop feest. Op 25 febr. 1977 is Toine met groot verlof gegaan. Ook heeft hij nog 120 foto’s in de kast liggen. Hij stuurde alvast 2 foto’s op: ééntje uit 1976 en ééntje hoe hij er nu uitziet! Niet veel veranderd Toine….Je liefde voor militaire voertuigen ben je in ieder geval niet verleerd! Stuur die foto’s maar per mail of maak anders even met mij een afspraak. Ga maar gelijk door naar de bar, er ligt een warme tosti voor je klaar op de benzinekachel….Weer ééntje aan de poort! Dit keer is Eric Nabuurs! Eric schreef het volgende: -> Goede middag Henk, Geweldig om je site te vinden. Ik heb jaren geleden al eens naar Defensie gebeld voor de namen en adressen van mijn oude maten. Ik ben dienstplichtig opgekomen en ben van 86-2. Eerst 2 maanden als kok in Haarlem Daarna 2 maanden rijopleiding 4 tonner in Bergen op Zoom. Toen ik de vraag kreeg waar mijn voorkeur lag heb ik 3 maal Grave ingevuld. Ik moest echter naar 829-832 als kok-chauffeur ( geen straf,HK). In Raamsdonkveer heb ik 8 weken onder luit Neuteboom en sgt de Hond nog wat drilling gehad. Toen met een knotgekke sergeant de voorbereidingen naar Grave meegemaakt. Die sgt 1 kwam uit Den Bosch en ik meen dat zijn vrouw advocaat was. Ik heb in Grave een geweldige tijd gehad. Mijn maat was Anton Godschalk. Tijdens een site wacht moest ik het eten verzorgen en de mannen soms van en naar de site rijden vanaf de kazerne. Ik heb daar nog eens een blok beton van een kub een paar meter opgeschoven…Ik weet nog dat de foerier uit Den Bosch kwam. Ik zou het heel leuk vinden om de mannen welke in 1986 6 of 7 zijn opgekomen naar Raamsdonkveer te ontmoeten. -> Dat is weer eens wat anders dan al die pletteraars. Eric maakte dus de bloemkool klaar. Misschien iemand die nog een rups is tegengekomen? Dat kwam in mijn tijd nogal eens voor in Keizersveer. Eric: als je foto’s hebt. Opsturen! Op 4 juli jl. was het John van Beek die z’n 514 aan de poort zette! John is van 64-4 en als sld 1 diende hij in het 1ste peloton ( ’t roemruchte TIR peloton!) onder luit Melchior en sgt 1 Lechner en dpl sgt. Piepie. Welkom terug John, zet je combi maar snel weg en spoed je naar de bar. Daar zit iedereen al op je te wachten! Als je geluk hebt, heeft Toine nog een warme tosti voor je over!142_4216

Flink wat nieuwe gezichten dit keer bij de Cie. Soms van horen zeggen, soms van domweg lekker achter de PC 829 of 832 (of beiden natuurlijk) Googleen. Dat brengt weer vrienden bij elkaar. Prima ook voor een eventueel te houden reünie. Jammer alleen dat er toch veel maten zijn, die bij wisseling van hun mailadres, het nieuwe niet doorgegeven. Zo moest ik na de laatste mail toch weer flink wat namen van de “alles bekend” lijst afhalen. Daar moeten we toch echt iets aan doen! Kijk voor de aardigheid de namen eens na waarvan het mailadres mij onbekend is. Misschien ben jij wel bekend met enige adressen. Dat zou helpen! Er moeten trouwens nog een paar honderd man in Nederland rondlopen die van het bestaan van de site geen nota hebben. Ook daar kunt u een grote rol in spelen, door zelf eens op zoek te gaan naar oude maten. Internet bereikt alle hoeken en gaten van de wereldbol!
Even de namen van de mannen die hun nieuwe mailadres niet hebben doorgegeven: Ton Damen,R.J.van der Berg,André van den Hengel,Klaas Dijkstra,A.Janse, Noud van de Mortel,Dies van der Maas, Louis Philipsen,Maarten de Ruyter,Age Sipkema,Cor Schot, Tonny Stoopman, Ruud van Regteren,A van der Vorst,Kees Wijnstoot,Rinus Zijlmans,Jan van Zon en Cees Sneyders. Toch mannen van het eerste uur! Mocht u ze kennen, vraag dan of ze contact op willen nemen middels de contactbalk op de site!
Van velen krijg ik de vraag of er weer een reünie aan zit te komen. Een gewetensvraag, want de twee vorige waren weliswaar goed bezocht, maar de dekking over de jaren (lichtingen) was te groot. Daarover moet ik nog eens goed over na denken hoe dat te ondervangen is. In ieder geval gaan we volgend jaar weer eens bij elkaar komen. Dat staat vast. Waar en wanneer is nog niet bekend. Hou de site maar in de gaten!
Verder kan ik melden dat mijn werkend leven ook vervangen is door het zgn. pré-pensioen! Voor mij betekent dat geen 50 urige werkweek meer, maar, als het even kan met m’n hond de duinen in. Nu is stilzitten ook niet alles, dus ben ik een 0 uren contract aangegaan bij de Koninklijke Beuk. Het touringcarbedrijf uit Noordwijk. Zomers mooie reizen naar de UK en een paar keer per week een tourritje in Nederland. Zo blijf je onder de mensen en je praat nog eens wat! Veel tijd om m’n hobby’s te beoefenen heb ik daardoor jammer genoeg niet, maar in de vrije uurtjes een beetje klussen achter de PC lukt net! 829-832 bijhouden is z’n tussendoorklusje! Iedere week komen er wel mailtjes met vragen of mooie verhalen binnen. Paul van Buren stuurde mij bv. een ondersteunend mailtje waarin hij mij duidelijk maakt dat de uren die ik in de site steek in ieder geval goed besteed zijn!
Er was een vraag over de oude site! Op die site zijn jaren geleden foto’s geladen die nu niet meer te zien zijn op de nieuwe site. Dat is juist. De oude site werd door de beheerder opgedoekt en het overzetten van de foto’s naar de nieuwe site was niet mogelijk. Hierover is in het begin van de nieuwe site uitvoerig bericht. Mocht je dus foto’s hebben die alsnog op de nieuwe site geplaatst kunnen worden, schroom dan niet en stuur ze per mail even naar mij op. Ik zorg dan weer voor plaatsing in het fotoboek.
Verder niets meer te ouwehoeren! Tot over een paar maanden, Henk
Foto: Wethouder Ad Stoop uit Dongen!

We zijn weer een paar maandjes verder en het is tijd de boel weer eens bij te werken! Met vroeg-pensioen gaan lijkt leuk, maar ik kom er achter dat je geen tijd over hebt voor echt leuke dingen. Iedere dag is er wel wat anders te doen.

Kortom nu de updates:

Waarschijnlijk ergens in m’n pc ondergesneeuwd, maar ik kwam plotseling Evert Meeuwsen tegen. Evert woont momenteel in Oosterhout (vlakbij z’n oude kazerne) en heeft van 1981 tot 1984 bij 829-832 gediend als commandant onderhouds groep. Voor z’n 829-832 tijd werkte hij als COG bij 569 onderhoud werkplaats op de Willen 11 kazerne in Tilburg. Hij herinnert zich SM Huygen, SM Ton en natuurlijk AOO Schilder de CSM. . Het heeft even geduurd Evert, maar welkom terug in de Cie!

Aan de poort staat Albert van de Bildt uit Utrecht! Van oktober 1977 tot augustus 1983 diende hij bij 832, ’t Bospeloton. Hij had zich al eerder aangemeld maar zag z’n naam maar steeds niet verschijnen tussen alle illustere figuren die bij de Cie gediend hebben. Bij deze dan Albert. Welkom terug!

Er staat iemand aan de poort uit Rotterdam: Kees Buijs, lichting 70-4, meldt zich weer present. Prachtig toch dat na al die jaren een heleboel oud-klepperaars zich melden. Kees heeft eigenlijk wel zin in een reunietje en is zeker van plan langs te komen. Nou, Kees, vaak de site bezoeken. Misschien wordt er nog dit jaar iets georganiseerd.

Toch druk daar buiten! Er meldt zich iemand met een naam die mij even op ’t verkeerde been zette: Ferry Lucas! Dacht ik toch m’n sergeant te herkennen? Mooi mis, Ferry was KVVer, is van 68-5. In Bergen op Zoom begonnen als motor ordonnans en heeft z’n rijbewijzen gehaald bij ‘t 107 in ’t Harde. In 1970 is hij overgeplaatst naar Keizersveer en heeft daar nog een jaartje bij 829-832 gebivakkeerd. Hij herinnert zich Piet van Tiel, Cor Wilbrink, Jantje van Helvoirt en vele anderen. Welkom terug Ferry, zoek je ouwe maten maar op!

De volgende dient zich aan: Edwin Valk uit Waddinxveen. Eigenlijk iedereen uit die tijd moet ‘m kennen want Edwin stond als vaste Barpeuk achter de Ciebar rond 1984-1985. Ik heb mij laten vertellen dat Edwin de glazen volledig voltapte, wat iedereen alleen maar toejuichte! Neem je plaats maar weer in Edwin en tap er eentje voor ons allemaal.

Soms sta ik versteld als ik de mail open! Op 4 januari jl. had ik zo’n moment. Zie ik een naam langskomen die herinneringen bij mij doet opkomen. Wout(er) Donker! Ik maakte voor het eerst kennis met Wout toen hij de de Lpl de Wittenberg bij ons (ik zat toen bij 11BEVO)in de Korporaalsbarak kwam. Hij kwam, geloof ik, van de Genie en bleef een tijdje in de Wittenberg. Plotseling was hij verdwenen richting Keizersveer. Ik volgde hem een paar maanden later. In Keizersveer zat Wout bij 829 en ik werd, gezien m’n achtergrond als Benzauchauffeur, bij 832 ingedeeld. Samen zijn we nog eens op transport geweest naar Duitsland. Ergens in de buurt van Hohne. Wout zat bij 829-832 van 1968 tot 1971. Hierna was Wout uit beeld. Ik weet nog wel dat hij ergens (aangetrouwde) familie was van Ebel Zijlstra, maar op diens huwelijk ben ik ‘m niet tegengekomen. Wout bleef na z’n diensttijd chauffeur. Klopt ’t Wout dat je bij Lensveld reed? Dan heb ik je wel eens achter ’t stuur van een Scania gezien. Welkom terug Wout en als we elkaar een keer treffen, dan hebben we wat bij te praten!

Nog een kleine file voor de poort! En dat in al die verkiezingsdrukte. Het moet niet gekker worden. 829-832 bracht veel notabelen voort. Geloof me of niet, maar de PvdA Wethouder van de gemeente Dongen meldt zich: Ad Stoop! Niets veranderd die jongen, alleen een beetje ouder. Ik wil geen stemadvies geven, maar als je in Dongen woont, stem dan op Ad. Dat deden wij vroeger ook al. Welkom terug Ad en haal maar een biertje bij Edwin.

De laatste aan de poort is Dave Mook uit Broekhuizenvorst. Dave is van 73-1 en was van ’73 tot ’78 gelegerd bij 829. Hij zat bij ’t munitie peloton als Chauffeur/munitiebegeleider. Welkom terug Dave!

8 ouwe klepperaars terug. Een mooi aantal in 2 maanden.

Kom op vrienden, zoek je ouwe maten op en haal ze over zich bij de site te melden. Vergeet zelf niet een eventueel veranderd emailadres aan mij door te geven.
Henk


senay riny huis 2009 turkije 018
Update september 2010
Het moet er weer van komen! Na een halfjaartje zijn er weer nieuwe makkers opgedoken! Dit keer weer 13 namen die we van de “gezocht” lijst af kunnen voeren. Druk aan de poort dus.
Arie Waaleboer: Arie meldt dat hij via de site zag dat hij gezocht werd….Natuurlijk Arie! Je naam is beslist door een maat van je opgegeven. Het zal wel druk worden aan de telefoon. Je lichting weet ik nog niet, maar mail mij dit even. Evenals je registratienummer. Zet je 514 maar op de parkeerplaats en haal een biertje aan de bar!
Wilbert Kozijn : Wilbert komt van de roemruchte lichting 81-5 en deed dienst bij 829-832 in de onderhoudsgroep. Genoeg oude makkers die dat ook deden. Laat je gezicht even zien bij de onderhoudsgroep en loop dan achter Arie aan naar de bar. Je vrienden zitten al te wachten!
Mick Antonissen: Mick stuurde mij zijn verhaal over z’n mooie tijd bij 829-832. Die wil ik u niet onthouden: Ik ben in dienst gekomen ( dienstplichtig) begin juli 1979 (lichting 79-4). Opleiding SRO-AAT genoten op de Koning Willem2 kazerne in Tilburg ( kader elnt Paul Opgenort, nu brig.generaal BD), sgt 1 Godfried Copal en sgt. Jos Tummers) Na de opleiding geplaatst als dienstplichtig sergeant bij 829-832 Zwtcie in Keizersveer (van begin december 1979 tot en met eind oktober 1980). Toenmalig commandant was Piet Mens en als second een beruchte luchtballonvaarder (ik ben zijn naam vergeten, misschien Sjef Horsten of zoiets!?) Overige kaderleden die ik mij kan herinneren zijn Harrie Neve (CSM) Willem Sluiter (bureau Wegtransport), Harrie Rapagne (Onderhoudsgroep, Arno van der Horst en van Scheppingen (had allemaal dochters thuis en had zijn huis in Raamsdonkveer “Sneetjeshome” genoemd). De overige PC’s in die tijd waren mijn dienstplichtige collega Wil Jansen uit Dongen, Joop Galgenbeld, Paul Lensen en Leo Moerkens. Overige bekenden van mij in die tijd waren (hebben wel bij 829-832 gezeten maar niet in mijn tijd): Rogier in ’t Veld, Henk van Dam en Arthur Campbell. Heb ook de ziekteperiode (opbezoek in het ziekenhuis in Tilburg) en het overlijden van Peter van Loenhout van zeer nabij meegemaakt. Ben samen met de Aalmoezenier zij n ouders gaan bezoeken en condoleren. Volgens mij is hij in 1980 overleden. Ik ken alle truc’s en trick’s: het klepperen, de Keizersveer’s Special uit de compagniesbar, het Koppeltafelneuken (…..) en de enorme hoeveelheden Bacardi (meegebracht tussen de hulzen van de schietseries in Duitsland) die je op de kamers van de Korporaals TSPN kon aantreffen, de naam Jos Geurts komt ineens weer naar boven. Ook het barretje buiten de kazerne (ik weet de naam niet meer) waar enorme braspartijen werden gegeven. Bizarre inspecties meegemaakt door commandanten van 105 Tbat, de naam Lkol Peter Rueck komt boven borrelen, een heel “uitgesproken” type. Ben ook bij het afscheidsfeest geweest van de “kazerne” dat boven de manschappeneetzaal werd gegeven. Een prachtig feest met ook enkele BN’ers, ik dacht dat ik Fred van der Vlugt (autoprogramma op TV) daar gezien heb. Al met al heb ik fantastische herinneringen aan de Pontonnierskazerne en heb daar afscheid genomen met een tevredenheidbetuiging en een, zoals dat een goed militair betaamt, ook een strafregister meegenomen naar mijn volgende plaatsing, na een rapport CC. Ben als ELnt afgezwaaid en ben later na deelname aan diverse Reforgers en cursussen op het OCAAT nog bevorderd tot res. Kap. Ben nu werkzaam bij de EVO, de meest toonaangevende logistieke organisatie in Nederland. Passend bij mijn opleidingsachtergrond ben ik werkzaam bij ELO, Dit staat voor EVO Opleidingen.
Wat een verhaal Mick! Dat je al die namen nog herinnert na al die tijd. Dat van dat Koppeltafelneuken had ik nog nooit gehoord,alhoewel onze vriend Kaffa (hierover later) ook zoiets iets meegemaakt… Welkom terug bij de Cie en ga een Bacardi drinken aan de Ciebar.
Jacques Verduyn : Daar is’tie dan: de chauffeur van Majoor Lupker! Jacques is van de lichting 65-5 en hij zoekt nog wat oude makkers. Nou Jacques, die zijn er wel te vinden op deze virtuele compagnie. Welkom terug en schuif maar aan aan de bar!
Riny Kaffa : een echte Hagenees, die Riny. Hij stuurde mij een prachtig verhaal die ik jullie ook niet wil onthouden. Ik was al chauffeur van beroep toen ik in dienst kwam: lichting 75-4. Opleiding van 2 maanden in Tilburg gehad. Leuke tijd (veel stappen) en niet op tijd ’s avonds terug in de kazerne, hahahahah! Dus veel achter de wacht gezeten!! Daarna Keizersveer: het eerste peloton huif voor een maandje en daarna Bospeuk voor de rest van m’n diensttijd (gouwe tijd gehad, ik denk er nog vaak aan terug). Veel op Langemanshof gereden in Duitsland, ook wel mindere dingen meegemaakt i.v.m. matsen door de TSDers en KVVers in de eerste maand van Keizersveer. Zo heb ik nog een herinnering aan Toontje de Lauw, een TSer of KVVer, dat weet ik niet meer. Ik was op transport naar Langemanshof, in de winter. ’s Avonds lekker zuipen op de kazerne daar en natuurlijk dronken worden, maar ik kom uit Den Haag, dus was ik al snel een K-T Hagenees bij die TSers. Ik vergeet die naam nooit meer”Toontje de Lauw”met kornuiten die mij ’s nachts met bed en al en alleen onder een lakentje buiten hebben gezet, hahahah. Dat was minder prettig, maar ja dat hoorde erbij denk ik en ’s morgens wakker worden onder een pakket sneeuw 
Koppel tafel zitten op de YT 514. Daar hadden ze ook een handje van in de Matsperiode. Dan zat je reet onder het vet. Ik heb er zelf nooit aan meegedaan aan dat matsen. Ik vond dat onzinnig. Ook na mijn ervarijg in de sneeuw hebben ze het nooit meer bij mij geprobeerd. Waarom denk je? Ik sloeg m’n gelijk op zijn kin . Na de matsperiode een wereldtijd gehad. Ik denk er vaak aan, zou het zo weer over willen doen!!! Nog een keer een reünie meegemaakt rond 1978 denk ik. Samen met m’n maten Sien Visser en Peter van Bentvelzen. Overnachten op Keizersveer i.v.m. de alcohol .
Peter van Bentvelzen is helaas overleden, zo’n 25 jaar terug. Hij was bezig met het lopen van een Marathon en viel onderweg dood neer (hartstilstand). Nog wat namen van oude makkers : John van Diest, Carl Dede, Boezenkool, Toontje de Lauw, van Ginkel, Wilbrink. Ik woon tegenwoordig in Alanya in Turkije en heb het daar lekker naar m’n zin. Vlieg elke 3 maanden ff naar Holland en zie dan m’n vader en kinderen weer. Voor de rest gaat ’t goed met mij en groet ik alle maten van 829-832 Zwtcie en neem er nog een pilsje op hier onder de zon.(zie foto!) Ouwe stomp Riny Kaffa!

Zo Riny, dat is een verhaal! Tja dat matsen kwam in alle lichtingen voor. Dat hoorde er schijnbaar bij. Die Toontje is anders best een prima kerel. Veel plezier daar in Alanya en misschien zien we je nog wel eens op een reünie! Ga jij ook maar direct door naar de Ciebar en neem een Hollands pilsje.
Toine Fraanje Wederom een oud kaderlid aan de poort! Toine, PC van het munitiepeloton van 1975-76! Wim Sluiter had ‘m geattendeerd op onze site. Snel even door Toine’s CV: Na promotie op de KMA in 1975 als Tlnt PC geworden bij met munitiepeloton van 829. Majoor Nees van Nes was toen CC. Jan Schilders (wie kent ‘m niet) was CSM en WGTO Wim Sluiter. Velen zullen zich wellicht de luchthoorn herinneren in de hal van het Ciesgebouw in Keizersveer, waarmee men voor het appel werd “geroepen”. Welnu, die kwam uit Toine’s auto!. Vervolgens een beetje door de KL en over de wereld gezworven: Seedorf, Mgladbach, Heidelberg en Madrid als officier van de KL en is in augustus 2006 met FLO gegaan in de rang van Kolonel. Toine ziet in ieder geval uit naar een reünie. Welnu Toine: daar gaan we weer eens aan werken. Eerst maar terug naar de bar. Daar staat een pilsje koud.
Jan Post Jan, een echte AATer, werd door Paul van Buuren geattendeerd op onze site. Jan Post ( niet te verwarren met Jantje van Helvoirt die de bijnaam Jantje Post heeft (alles te maken met z’n beroep…) is van de lichting 70-3.( Ik moet ‘m dan nog meegemaakt hebben, ik ben in april’71 afgezwaaid). Jan was in z’n aanmelding kort van stof, maar wellicht heeft hij nog een sappig verhaal of foto’s. Ik zie ze wel verschijnen. Jan, zet je 514 even op het wagenpark en haal een biertje aan de bar.
Dirk Jonk Een bericht uit Purmerend! Dirk Jonk meldde zich aan de poort! Dirk is van de lichting 82-6 en diende in Keizersveer bij onze roemruchte compagnie. Je naam komt op de lijst Dirk. Welkom terug en wellicht vind je een stel oude maten in de bar!
Gerrit Jansen Je hebt ze in alle maten, uitvoeringen en lichtingen! Gerrit is echt een oude schavuit van de lichting 63-4 en reed in die tijd nog rond in een benzine trekker met huifoplegger. Dat is dus nog uit de tijd dat Methusalem nog geen baard had. Zo oud! Barre tijden dus op z’n benzineding. Nee, dan hadden wij het een stuk beter op die dieseltrekkertjes (….) Gerrit is afgezwaaid als korporaal. Nou Gerrit, Welkom terug in de Cie, voordat je naar de bar gaat, loop eerst even over het voertuigenpark en aanschouw die dieseltjes maar eens.
Leo Fijneman Nog zo’n oude stomp: Leo uit Dordrecht. Leo is van 65-3 en zag dat hij gezocht werd. Bij deze opgelost, schreef hij. Welkom terug in de Cie Leo! Pak een biertje aan de bar!
Jacques Verduyn Gevonden! De chauffeur van Majoor Lupker! Jacques is van de lichting 65-5 en reed onze majoor in de rondte. Jacques herinnert zich nog de namen “van der Staay, Kloots en Hannink”. Genoeg te doen op de Cie Jacques: je jeepie mag wel eens gepoetst worden.
Bart Bosker Van Bart weet ik niet veel. Bart is in ieder geval van 85-3 . Welkom terug Bart en stuur mij even een mailtje als je nog namen weet van oude makkers. Verhalen doen het natuurlijk helemaal goed. Pak een biertje en voeg je bij de rest aan de bar!
Jan Pruis Daar is Jan! Van de lichting 73-3! De lichting waar overigens het kader van rilde, zo heb ik mij laten vertellen….. Jan wil graag op de hoogte gehouden worden van het wel en wee betreffende onze virtuele compagnie! Jan is een maat van Bob Hofman en de helaas overleden Peter Herweg. Jan wel kom terug, zet je oplegger ergens neer en kom als laatste even een pint wegzetten aan de bar.
Dat was dan weer de oogst van een half jaartje internetten! 13 nieuwe namen op de lijst, 13 verschillende verhalen. Er lopen in Nederland echter nog honderden mannen rond met verhalen over onze Cie. Alleen hebben die de weg nog niet gevonden naar deze site. Alles op z’n tijd, maar we allemaal een dagje ouder, dus ga ook eens op zoek naar oude maten! Ik hoor ’t wel,
Henk
NN uitsnede

Wie 't weet mag 't zeggen: Wie is deze "man van staal B.D. " die de vierdaagse 2010 tot een goed einde bracht? !
de oplossing? Ik weet 't niet zeker, maar als dit majoor Maas niet is, dan vreet ik m'n baret op....Misschien dat de overste BD zelf licht in de duisternis kan brengen?
We wachten af!
Henk
De laatste reunie in Stroe heeft achteraf een batig saldo. Dat is een heuglijk feit! Het saldo gaat op een stille bankrekening en wordt gebruikt voor de jaarlijkse kosten rond de site. De komende jaren kunnen we dus vooruit en hoeft er geen bijdrage per man worden gevraagd. Wie overigens benieuwd is naar de financiele situatie rond de site en de reunies, die kan altijd inzage in de ( bescheiden) boeken vragen. Even vooraf aanmelden graag!
Huitnodiging reunie 23 mei 1980

Peter de Balen stuurde mij een tijdje terug een uitnodiging van de reünie van 1980, die gehouden werd in de grote kantine van Keizersveer. Ik ben ook nog op die reünie geweest. na afloop ook nog één keertje op de kazerne geslapen. Na afloop van die reünie kreeg Ebel 't aan de stok met een sergeant wat enigszins verkeerd afliep. Als herinnering in ieder geval die uitnodiging! enk
25 november 2009: In de afgelopen maanden hebben zich wederom een behoorlijk aantal oude pletteraars de digitale weg naar Vught, Keizersveer en/of Grave kunnen terugvinden. Tja dat heb je als je wat ouder wordt. Je gaat aan vroeger tijden denken. Een speurtocht naar je diensttijd is dan zo gedaan! Even Googleen naar 829-832 en je zit ineens weer pontificaal achter het stuur van die 514.
• Eugene Beukenex uit Tilburg had zich al tijden geleden opgegeven, maar door een foutje mijnerzijds is z’n aanmelding ongeopend gebleven. Verontschuldigingen Eugene! Eugene was PC van het eerste- en later van het gemengde T-peloton. Hij heeft in onze compagnie gediend van augustus 1974 tot september 1977.
• Geert Nieman Uit Rotterdam is van lichting 68-2 en is begonnen in Vught en daarna naar Keizersveer verhuisd. Geert stuurde mij tevens info over het overlijden van Jan van Aken. Hierover meer in een apart artikel.Geert heeft goede herinneringen aan z'n oude maten: Jantje van Helvoirt, volgens Geert zat Jan nergens mee en rookte die tijd als een gek (...). Ook Stoop, Ebeltje Zijlstra, Pietje van Tiel, ikzelf en Ko van Diejen zaten in z'n peloton. Samen met Ebel en Ko heeft Geert veel brood gereden naar Duitsland ( vanuit Amersfoort) en bij één van de schietseries in Noord-Duitsland haalde Geert benzine in Bremen-Farge. Daar heeft hij weken in een duitse kroeg gestaan!'s avonds dan. Geert reed op de KN-82-82
• Alex Gosen uit Oldenzaal heeft goede herinneringen en denkt er nog graag aan terug (wie niet…). Dat waren vroeger nog eens tijden met luit Luisterburg en sergeant Heimans!
• Arjen van Diermen uit Huizen vond z’n naam bij de “gezochten” lijst. Inderdaad Arjen. Om alles compleet te maken, kon jij zeker niet ontbreken!
• Marcel Veraa uit Sprang-Capelle meldde zich ook aan. Hij is van 85-2 is 4 tonner chauffeur geweest in Keizersveer van juni 1985 tot mei 1986.
• Leo Pauli uit Alicante(Espana) vond z’n weg ook terug! Als deelnemer van de reünie in Oirschot al wel in beeld, maar nog nooit de gelegenheid gehad zich officieel aan te melden. Bij deze dan, alhoewel er een zachte drang van z’n vriend Joep (op bezoek in Alicante) nodig was. Leo stelt dat de enige echte lichting 66-4 is. Dat waag ik te betwijfelen, volgens mij is dat 65-4. Hierover zijn de geleerden het echter nog niet eens.
• Dick Sonneveld uit Arnhem is van 59-4, kwam op in Tilburg en diende z’n tijd in Vught.
• Frits van den Broek uit Vogelenzang heeft prima herinneringen aan z’n tijd in Keizersveer. Zoals Ebeltje die een Marechaussee onder z’n arm nam om ‘m te redden van een mogelijk klappende band, omdat de bandenspanning niet op ’t spatbord stond of…paniek in de officierstent omdat de tafels verdwenen waren, geritseld door 829-832 voor slaapplanken onder ’t stro….of…het kader dat ging stappen in Hannover. Op de terugweg konden ze de Nekaf niet starten. Dus ’s nachts opgehaald met een losse trekker. Toen leerden ze wat rijden was door de sneeuw. Ze waren op slag nuchter. Over de Intendance Kapitein die mee wilde naar Bremen om ons te beoordelen. De kachels die brandend verdwenen uit de Cadietent. Of simpel de rapportjes die op vrijdagmiddag werden behandeld in de bar door majoor van de Mortel. Oja, Frits mist het compagnieslied 829 zwaar Transport!
• Helemaal vanuit China een aanmelding van Anton van Gorp. Anton was PC van 832 van 1981 tot 1983. Anton woont en werkt momenteel in Beijing (China). Daar heeft hij al een tijdje een eigen bedrijf.
• Jan Mors uit Schoorl was van de lichting 65-2. Veel weet ik nog niet van Jan, maar misschien komen er nog foto’s uit de oude schoenendoos.
• Bij Hans van Ginkel uit Veenendaal ging enige tijd geleden de gedachten terug naar z’n laatste reünie en heeft nog wat leuke foto’s gevonden. Hij moet ze nog opsturen, dus even wachten vrienden! Hans is als dpl opgekomen ( 71-6) in de Kromhout. Daarna de rijopleiding in Tilburg waarna Vught in zicht kwam. Weliswaar bij de 41ste Genie maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk werd Seedorf z’n eindbestemming. Het bloed kroop toch waar het niet gaan kon en Hans tekende als TSer. Via Haarlem en wederom Tilburg bij de echte en enige Zwaar Transport Compagnie terecht gekomen in Keizersveer! Hulde en respect voor z’n omweg! Hij bleef er tot 1976. Na z’n diensttijd maakte hij de Europese wegen onveilig bij Huijbregts Europe Transport op een FTF. Sinds 1986 rijdt hij voor Schenker Nederland B.V. Nog een paar jaartjes en hij gaat zeker van z’n pensioen genieten.
• Bart Riewald uit Heusden completeerde z’n gegevens en is nu ook officieel virtueel lid!
• Tenslotte Tjeerd Bolhuis uit Haskerdijken. Tjeerd is van 70-1 en diende als dpl sld chauffeur bij 829. Wat een tijd Tjeerd!
11 oude vrienden terug in de compagnie! Allemaal even langs de bar waar van der Mortel net de rapportjes staat te verscheuren…..
et 118 deelnemers wordt de reünie van 21 april (morgen dus) bij voorbaat een groot succes!Alles staat in de startblokken om het iedereen nar de zin te maken. De catering weet dat er gebuffeld gaat worden en de organisatie van het oorlogsmuseum is op voorhand ingelicht over de daden van diverse oude makkers. ( de aanwezige tanks en oude voertuigen zijn ontdaan van contactsleutels etc ) . Tijdens de reünie draait er een diapresentatie met meer dan 450 foto uit oude tijden. Kortom: We maken er een succes van! Foto's worden zsm op de site geplaatst en op YouTube.
Henk
Beste vrienden,

De tijd gaat dringen! Nog geen 2 maanden meer en we zijn weer eens bij elkaar! Dat moet ook wel tijd worden. We worden allemaal een dagje ouder en voor dat je het weet heb je er geen weet meer van dat je lang geleden in dienst gezeten hebt.
De aanmeldingen komen nu zo langzamerhand binnen. We zitten nu op een gezegend aantal deelnemers van 62 en dan moeten nog een heleboel toezeggingen binnen komen. Mijn zelf geschatte aantal van ca. 85 moet haalbaar zijn. Meer mag natuurlijk ook!
De oproep in het Algemeen dagblad heeft een reeks nieuwe namen opgeleverd. Het AD plaatste de advertentie niet alleen in het AD zelf, maar ook in de regionale AD bladen zoals de Haagse editie. Ook de oproepen die Leo Zwaal deed in diverse Brabantse media hebben een aantal nieuwe namen opgeleverd. Waarvoor natuurlijk hartelijk dank.
Van diverse kanten wordt mij de vraag gesteld om alle adressen op de site te zetten of de adressen door te mailen omdat men graag oude maten wil activeren aan de reünie deel te nemen. Ondanks dat ik die gevoelens deel, moet ik hier helaas nee op zeggen. Ik heb mij te houden aan de “wet van de privacy”. Jullie hebben in het volste vertrouwen mij alle Prive N.A.W. gegevens gegeven, die ik alleen voor eigen gebruik heb. Ik zal bij deze mail in ieder geval een volledige lijst van bekende oudgedienden bijvoegen zonder de adresgegevens. Mocht je iemand hier tussen zien die je bereiken wil, dan graag een mailtje en ik verstrekt de gegevens graag. Ik denk dat iedereen het hiermee eens is. ( John, hiermee is jou mail beantwoord!)

Nieuwe namen:
• Harrie Rappange uit Etten Leur, heeft toegezegd op de reünie te komen, aanmelding nog niet binnen.
• Ron van Es uit Puttershoek 81-4
• Bertus Kuijpers uit Rotterdam, heeft toegezegd op de reünie te komen, aanmelding nog niet binnen.
• A.Knoeff uit Dongen. Aanmelding reünie nog niet binnen
• Henk Oosterwijk uit Rotterdam. Aanmelding tezamen met z’n wederhelft binnen.

Er moeten nog een hoop mannen zijn die nog niet hebben ingeschreven, maar wel de intentie hebben aan de reünie deel te nemen. Doe dat dan vanaf nu zo spoedig mogelijk, zodat ik goede afspraken met de catering kan maken. Betalingsgegevens staan op de officiële uitnodiging.

Op de site staan een aantal leuke You Tube fimpjes van oude foto’s. bekijk ze eens!

Vertrouwend jullie naar behoren te hebben ingelicht en wellicht tot 21 april as in Overloon!

Met vriendelijke groet,

Henk Kruit
829-832

In de laatste weken zijn er behoorlijk wat aanmeldingen voor de reünie binnengekomen. En niet alleen uit de bekende hoek! Nu ook weer 8 nieuwe gezichten waarvan er 6 deelnemen aan de reünie! Jaco den Besten, Toon van Geel, Leen van Kampen, Gerrit Vonk, Ton de Waal, Wim Cevaal, Evert Schut en Jan van Gelder hebben de weg terug naar de oude compagnie gevonden en klopten aan de poort! Wim Cevaal heeft aangegeven op de reünie te komen, maar ik heb de inschrijving nog niet binnen. Dat komt wel goed , denk ik! Jan van Gelder heeft helaas op 21 april andere belangrijke bezigheden. De rest van de nieuwe gezichten zijn in Overloon.
Dat brengt het (sub)totaal op 105 deelnemers, een respectabel aantal! En daar blijft ’t niet bij. Het is natuurlijk nog altijd mogelijk je in te schrijven! Hoe meer lieden, hoe meer vreugd!

Afgelopen zaterdag heb ik in Overloon de locatie geïnspecteerd. Het ziet er prima uit. Zowel de welkomskoffie als de lunch worden in de aula geserveerd. Als u eenmaal binnen bent krijgt u van het museum een klein stempeltje aan de binnenkant van uw pols. U kunt dan vrij in en uit lopen!

In de volgende update zal ik de hele procedure beschrijven om binnen te komen en waar u kunt parkeren.

Mocht u zich nog niet hebben aangemeld en toch de intentie hebben om te komen? Schrijf je dan zo spoedig mogelijk in! De ruimte is er op gemaakt en al je oude vrienden zitten op je te wachten!

Laat je as. zondag niet foppen! Het is dan 1 april en ik vier m’n 65ste verjaardag! Dan is het nog maar 20 dagen tot Overloon. Aftellen dus. M’n centimeter aan de binnenkant van m’n kledingkast wordt steeds kleiner!

Tot 21 april!

Beste vrienden,

De één na laatste update voor de grote reünie van 21 april as. Om maar met de deur in huis te vallen: we gaan op naar de 100 deelnemers! vandaag kreeg ik de 90ste aanmelding binnen en ik weet dat er nog velen zullen volgen! Ik ben benieuwd wie die 100ste deelnemer zal zijn!
Na de laatste update hebben zich geen nieuwe oudgedienden zich aan de poort gemeld. Dat is nog niet eerder voorgekomen. Meestal heb ik wel iedere week iemand die de weg terug gevonden heeft!
Voor Overloon is nu bijna alles geregeld. De ontvangst met koffie en bijlagen is vastgelegd. Met de TD is gesproken over de plaats waar de YT 514 gaat staan en met de organisatie is geregeld dat de lunch niet in het restaurant maar in de aula gaat plaatsvinden ( wel zo gezellig, onder elkaar).
Nu nog een mooie foto show maken van alle foto's die ik van jullie heb gehad in de laatste jaren. Ben ik weer even zoet voor een paar dagen. Die wordt dan op 21 april in de aula vertoond.
Bijgaand de lijst met alle bekende "leden" met daarachter in een groen balkje (2012) de deelnemers van de reünie. Als je een bekende ziet die nog niet heeft ingeschreven en je wilt met hem in contact komen, mail dan even en ik zorg voor een mailadres.
Nog 14 dagen dus om in te schrijven! Na zondag 1 april ( dan vier ik mijn 65ste verjaardag! ) meld ik het definitieve aantal deelnemers aan de organisatie in Overloon. En aan jullie natuurlijk :)

Tot 21 april!

Henk Kruit
Allereerst een welgemeend excuus voor het feit dat u wat langer heeft moeten wachten op de update. Niet, zoals jullie de laatste jaren gewend waren ergens in september, maar nu dan een paar maandjes later. Tja, ik mag dan wel al 2 jaar met pre-pensioen zijn, ik heb aan één stuk gewerkt tot 15 oktober. Nog onregelmatig ook, dus al die klusjes bleven hangen. Het is niet anders! Nu even drie maanden lekker niets en alleen maar tijd om al die klussen nu eens aan te pakken: Fotoboeken ( er liggen er nog 4 om te maken), de website van 829-832 met de daarbij behorende administratie en het zoeken naar een geschikte locatie voor een reünie. Een reünie? Jazeker, makkers. Alleen niet meer in 2011, daar is het te laat voor. De tijd ontbrak om e.e.a. goed in de steigers te zetten. Nu gaan we voor april 2012. Terwijl ik dit tik, is de locatie nog niet bekend, maar daar komt gauw verandering in.
In ieder geval is het behoorlijk druk geweest aan onze virtuele poort! In rijen staan ze te wachten (17 oude maten!) om binnen te komen, af te tanken en Linéa recta naar de bar te gaan! We beginnen met:
Ruud Dooijenburgh De dienstmaat van Kees Knops uit Schotland. Kees was al een tijdje op zoek, maar kon z’n maatje niet vinden. Ik heb een beetje gegoogled en jawel: op Hyves was een Ruud D. te vinden. Mailtje gestuurd en nog een antwoord ook. Ruud heeft onze site nu ontdekt en ook is het contact hersteld met Kees. Ruud meldt dat hij geen emailwonder is maar komt graag in contact met alle maten van de lichting 80-5. Ruud diende 6 jaar bij 829 van 1983 tot 1988. Mocht bij jullie bij de naam Dooyenburgh geen belletje gaan rinkelen, dan komt dat omdat Ruud de bijnaam Vunzenburgh had. Tja, dat blijft vanaf nu voor altijd iedereen bij! Ruud, snel naar binnen, aftanken en op een draf naar de bar: Kees ( al eerder binnengekomen met z’n Volvo met rechts stuur) zit al te wachten!
Erik de Hooge . Een monteur aan de poort! Ook die hadden we nodig bij 829-832. Erik is van 85-5 en had een prima tijd op de compagnie. Welkom terug Erik en loop even naar de garage om te aan te melden. Daarna naar de bar. Het kan dadelijk nog best gezellig worden!
Jan van Gellecom . De derde aan de poort! Jan is van de lichting 71-5 en heeft de intentie veel oud gedienden van zijn lichting aan te treffen. Nou, Jan dat wordt even zoeken, maar er zullen beslist maten te vinden zijn. Parkeren die 514 en hup naar de bar!
Gert Broekhuizen de vijfde die binnenrolt. Weliswaar voor de tweede keer, want Gert had zich een aantal jaren terug al aangemeld. Toch was Gert tussen de wal en ’t schip terecht gekomen omdat z’n mailadres veranderde en dit niet had gemeld. Welkom terug Gert! Even je wolletje opnieuw vouwen en dan op naar de bar.
Bart Westendorp Nog zo’n pletteraar! Bart is van 63-4, eentje uit Vught dus die de weg naar de compagnie weer gevonden heeft. De 5e aan de poort. Snel naar binnen, eerst even de spuit erover want na al die jaren is je combinatie aardig stoffig geworden! Zet ‘m daarna maar in ’t rijtje. De weg naar de bar is makkelijk: ga maar op het lawaai af. Het wordt al gezellig!
Gerard de Groot en Bram Gouman nummer 6 en nummer 7, gezamenlijk aan de poort! Twee maten die breed lachend achter de ruitenwissers van hun 514 zitten! Samen reden ze op en naar naar Vught en ze komen ook nog een paar maal per jaar samen. Dat is de echte kameraadschap! Gerard reed op een tankwagen, maar weet niet meer of dat nu 829 of 832 was…Nou Gerard, ik zal je uit de droom helpen: je zat bij 832! Het BOS (Benzine, Olie en Smeermiddelen) peloton. Gerard is van 66-4 en Bram van 67-1. Nu mannen, zet die benzinebom maar achter op ’t terrein, eerst wel even aftanken anders wordt Lucas boos, en dan op een drafje naar de bar. Wat een drukte!
Erik Teunissen Vanuit Eindhoven sluit Erik als achtste aan in de rij! Erik was dienstplichtig en diende z’n waardevolle tijd uit bij 832! Weer een BOSman! Hij kwam op in Tilburg en heeft daarna alleen in Keizersveer gezeten. Nou ja, gezeten…Meer onderweg geweest dan. Erik bewaart hele goede herinneringen aan Anton van Gorp z’n Luitenant. Hij heeft in ieder geval een supertijd gehad! Mooi Erik, rij maar achter Bram en Gerard aan naar achteren. We zien je wel aan de bar!
Dick Sonneveld Nummero negen in de rij en door velen lang gezocht…..Die Dick! Hij stuurde mij een mooi verhaal over z’n carrière. Zoals een ieder nu wel weet rij ik als pre-pensioener bij de Koninklijke Beuk. Wel nu: wat een toeval, schrijft Dick, jij rijdt bij die firma, ik ben jaren zelfstandig ondernemer geweest en directeur van een grote ondernemer en met 46 jaar mijn toko verkocht, en niet meer gewerkt en in Spanje gaan wonen tot ik 62 jaar werd en ik bij ntoeval zag hoe je aan touringcar papieren kon komen. Ik rij sinds genoemde leeftijd op de touringcar in binnen- en buitenland, de laatste jaren bij Froggy Tours, meeste op een T9 , een dubbeldekker met 91 personen en ook sinds enkele maanden bij Willemsen de Koning in Arnhem. Ook een mooie en nette firma! Ik vind het nog steeds prachtig met m’n 71 jaar, haha Dick is van 59-4, opgekomen in Tilburg en toen naar Vught en daar gebleven! Nog steeds hevig verliefd op z’n mooie vrouw Frieda. Z’n registratienummer is hij compleet vergeten( volgens Dick het begin van Alzheimer…). Nou Dick, en heel verhaal, vlug de wagen naar binnen, afspuiten ( dat vergat jij altijd…) en ook maar naar de bar.
Toine van Oers Als 10e in de rij! Toch een beetje vreemd, want ik zou een wedje willen doen over het feit dat Toine al eerder zich aangemeld had. Ik kan ‘m alleen niet vinden in welke lijst dan ook, behalve in de gezochtenlijst! Van Toine staat wel een al een foto op de site van een jaartje of wat terug ( scroll maar naar beneden, Toine zit in een oude Amerikaanse legertruck). Toine dus! Op Dienstmakkers kan je een aantal foto’s van Toine vinden. Stuur ze ook eens naar ons op Toine, dan plaatsen we die! Toine is lopend dit keer, dus gelijk maar naar de bar. Pak de vooringang, dan ben je sneller!
Jacques Ruigrok Number eleven! Vanuit Voorhout meldt Jacques zich bescheiden! Welkom terug op de compagnie! Jacq is van 64-5 en diende z’n diensttijd uit bij 829-832. Hij woont in ieder geval vlak bij mij. Een paar straten en een bollenveld verder! Schuif je combinatie maar tussen de anderen en pak een kruk in de bar!
Patrick Surendonk De twaalfde in het rijtje, druk aan de poort! Patrick ( 87-1) heeft ook de weg teruggevonden. Naast z’n reguliere werk in de wpl in Nederland, pakte Patrick ook een oefeningetje Duitsland mee! ( wie niet..)Dat was in 1988. Hij heeft nog wat foto’s van die tijd. Patrick: gewoon inscannen en naar mij mailen. Hoe groot of hoe klein maakt niet uit. Als ze maar herkenbaar zijn! Achter de rest aan Patrick en pak een kruk aan de bar!
Wim Broeren beslist geen ongeluksgetal! Wim is van 65-1, opgekomen in Vught en bewaart prima herinneringen aan een aantal vrienden van vroeger. Hij herkende in ieder geval ergens op onze site Piet Weijers! Wim, blij dat je de weg terug weer gevonden hebt! Parkeer je 514 maar op ’t middenterrein en in een holletje naar de bar! Het bier raakt op….
Robert Werkman No. 14! Robert stond al op de lijst van gezochten, mar nu dan in ’t echt! Robert is van de lichting 85-6 en diende bij 829 als chauffeur. Kort maar krachtig, maar zo is patrick. Hij zou het bijzonder leuk vinden om eens een reunie mee te maken. Nou, Patrick je wordt op je wensen bediend, want volgend jaar gaan we weer eens als vanouds bij elkaar komen! Zet dat ouwe ding maar gauw naast die van de anderen en schuif gezellig aan aan de bar!
Jacco Wisse de vijftiende die door de poort gaat! Jacco uit ’s Heer Abtskerke! Een leuk klein dorpje in Zeeland. ( je woont mooi Jacco, daar op ’t hoekje. Mooi uitzicht!). Ik weet ’t niet zeker Jacco, maar volgens mij ben jij van 70-3. ( als het anders is, hoor ik ’t wel. ) Jacco is met de 514 en heeft z’n kraan thuis laten staan! Die kan je overigens huren! Ook voor jou geldt hetzelfde: zet je voertuig maar op het terrein, eerst aftanken en afspuiten en dan naar de bar!
Dirk van de Leygraaf de zestiende! Hij schreef vorig jaar al een reactie op de site. Nu dan in ’t echt nu alle gegevens binnen zijn. Dirk, een echte Nootdorper, kwam voor z’n dienstplicht in 70-1 op. Na z’n rijopleiding in Tilburg een opleiding als monteur en geplaatst bij de meest roemrijke transport compagnie die er ooit geweest is in Nederland: de 829-832 ZwtCie. Pas nu begrijpt iedereen hoe uniek dat was! Naast het dagelijkse sleutelen in Keizersveer ook nog een oefening Duitsland meegepakt. Ergens op een foto staat hij , dicht bij de kachelpijp! Leg je gereedschapkist maar in de garage en pak een pilsje samen met Patrick Surendonk, ook zo’n techneut!
Jaap Dieleman op no: 17! Veel weet ik nog niet van Jaap, maar z´n oude maat Piet Houmes heeft ´m opgespoord voor ons. Ook Jaap woont in het pittoreske Zeeland. Ik heb ´m net opgebeld voor z´n mailadres, maar hij was even buurten bij de buurman! Z´n lieve vrouw Willy was in ieder geval behulpzaam. Welkom terug Jaap en ga maar eens bladeren op de website! Eerst je wagen wegzetten en op naar de bar!
Volgens mij was Jaap de laatste van de rij. De lijst wordt langer en langer. Tijd voor en reünie dus. Hierover in een ander stuk op deze site.
Als afsluiting: Ik ontving van onze "Majoor Maas" het volgende bericht: Hierbij betuig ik mijn respect aan de maker en al degenen die hebben meegewerkt om de website van 829/832 te maken tot wat die nu is. Geweldig!!!!!De website doet deugd aan het unieke karakter van ONZE 829/832 ZWTCIE en al het personeel dat daarbij heeft gediend

Bedankt Overste, we gaan op dezelfde voet verder. tot op de reunie!

Henk
tegel 25 jaar 2
Beste vrienden.
Het is al weer een maand geleden dat de laatste update bij jullie in de postmap viel! Een maand die voor mij in ieder geval lekker druk was, zeker als je de reacties zag die ik hier binnenkreeg. De aanstaande reünie is in ieder geval goed gevallen. Veel reacties en de aanmeldingen komen binnen. De locatie in Overloon is inmiddels vastgelegd, evenals de lunch.
Nog even voor de duidelijkheid: het is vanzelfsprekend toegestaan je wederhelft mee te nemen. Hier was bij sommigen een misverstand over. Wel moet er, als je met twee personen komt, ook voor twee personen betaald worden. Duidelijk toch. Geef wel, als je betaald, je naam duidelijk op en ook de naam van de tweede persoon.
Betalingsgegevens:
Inschrijven d.m.v. het overmaken van € 32.50 per persoon naar ABN bankrekening : 613261879 t.n.v. H.Kruit te Voorhout, onder vermelding van uw naam(en) , woonplaats en het aantal personen. Inschrijven kan tot 30 maart 2012.
Plaats van handeling: Libertypark, Museumpark 1,8525AM, Overloon; Max Kohnstamm Aula. Ontvangst en kennismaking: vanaf 11.30 uur met koffie en een mooie punt Limburgse vlaai! Aanvang: 12.00 uur , anderhalf uur om met je kameraden om tafel te zitten en sterke verhalen op te halen! Lunch: 13.30 uur , een echte Brabantse koffietafel! Na de lunch volop gelegenheid het Libertypark en het Marchallmuseum te bezoeken. Natuurlijk kan je ook gewoon blijven zitten en je sociale contacten onderhouden! Einde rond 16.00 uur.
Op mijn oproep om hulp heb ik inmiddels drie reacties gehad! Jaques Ruigrok uit Voorhout ( blijkt vlak naast mij te wonen…) is de eerste die graag de kas komt kontroleren. Hier heb ik nog een tweede clollega bij nodig. Liefst eentje die een beetje in de buurt woont.
Wout Donker en Ebel Zijlstra hebben zich aangemeld om bij de organisatie te helpen op 21 april in Overloon. Alle drie de heren alvast hartelijk dank.
Buiten de 270 oud collega’s die bij mij bekend zijn, zijn er in Nederland en daar buiten nog enkele honderden die bij 829-832 gediend hebben. Alleen zijn die beste mannen moeilijk te traceren en hebben dan ook geen idee dat er zelfs een internetsite bestaat die de gedachten levend houdt aan die mooie tijd. Hier kunnen we met z’n allen wat aan doen. In het Algemeen dagblad is een rubriek die gratis oproepen plaatst. Hier is door mij al een brief naar toe en over enkele weken zal er dan ook een oproep in het AD staan. Andere kranten, tijdschriften of wijk/streekbladen hebben meestal ook zo’n soort rubriek. Ik kan ze niet allemaal aanschrijven, dus heb ik jullie hulp nodig. Als attachment is een kleine oproep bijgevoegd die makkelijk aangeboden kan worden aan de redactie van zo’n streekblad. Doe jezelf en mij een lol en maak je sterk om zoveel mogelijk oud collega’s op te sporen. Mocht zo’n oproep ergens geplaatst worden, meldt dat dan even middels een mailtje terug aan mij.
Zorg voor een snelle inschrijving, wacht niet tot het laatst. Dat werkt voor mij wat makkelijker. We maken er samen een groot succes van!
Met vriendelijke groet,
Henk Kruit,
0630390054
De laatste update is alweer van september 2010, weer eventjes geleden, maar internet is springlevend. Zo ook voor al die ouwe klepperaars die al surfend op het Wereld Wijde Web ineens geconfronteerd worden met onze site. De site waar nostalgie gepaard gaat met de herinnering naar de geur en het geluid van die ouwe DAF’s, Ford’s en Daimonds. Ineens opent zich weer een wereld van jaren geleden. De wereld van 829-832! Mooi toch?
Druk aan de poort! Dat is zeker!
Cor Wilbrink : Cor uit Brunssum! Dat was een lange zoektocht! Hierover meer in een apart stukje op de site! Cor eindelijk gevonden dus. Hij kijkt er naar uit oude vrienden weer te ontmoeten. Het contact met o.a. Piet van Tiel is verwaterd, maar daar gaan we wat aan doen! Cor houdt zich in z’n vrije tijd bezig met Schieten op de schietvereniging de Treffer’78 in Kerkrade. Met Cor was ik vaak op weg langs allerlei BOSpompen, Orleans, complexen enz. enz. Mooie herinneringen! Gauw maar eens wat afspreken Cor! Nu eerst die 514 achter tegen ’t hek zetten ( naast die van mij natuurlijk…) en dan met een noodgang naar de bar!
Theo Hurkens : Theo uit Leende waren we even kwijt. Al in 2004 had hij z’n naam opgegeven en in het gastenboek geschreven, maar was ergens tussen de wal en het schip geraakt. Terug bij de cie, Theo! Even je trekker parkeren en op naar de Ciebar. Pak een pilsje van mij!
Adrie Janse : Adrie uit Goes voor de poort! Adrie is van de roemruchte lichting 73-1 en diende z’n dienstplicht uit bij 832! Het BOS peloton. Goede herinneringen heeft hij aan de oefening Big Ferro in 1973! Samen met van Dave van Beveren ( inmiddels overleden) en Jan van Helvoirt ( Jantje Post voor kenners !). Hij heeft nog foto’s in z’n schoenendoos, die worden door ‘m ingescand en geplaatst op de site! Prima Arie, Even je tankoplegger achteruit tegen ’t hek aan en op naar de bar.
Kees Knops : Kees uit Uphall-West Lothian! Jazeker, Kees woont al een tijdje In Schotland, zo’n 14 kilometer van Edinburgh. Kees diende eerst als dienstplichtige en kwam als TSer (85-5) bij 829-832. Keizersveer heeft hij niet meegemaakt maar kon gelijk in Grave aan de bak. Eerst in het 3e peloton en later als geleider in ’t zelfde peloton. Na de reorganisatie heeft Kees z’n tijd uitgediend bij 840 Zwtcie. Hij diende in Grave onder Majoor Barnhoorn en nadien onder Majoor van Hoorn-Alkema. Kees woont samen met z’n lieve Pauline al een tijdje in Schotland en is daar ook werkzaam als chauffeur. Welkom terug, Kees en parkeer die mooie DAF maar even snel in ’t rijtje. Gauw naar de bar, je vrienden wachten al een tijdje!
Jack Bedaf Jack uit Steenbergen! Jack was bij 829-832 werkzaam als auto- en trailer monteur bij sgt. Verburg. ( wie kent ‘m niet…).. Jack meldt dat hij aan ’t zoeken was op internet naar foto’s van z’n diensttijd, toen opeens onze site in beeld kwam! Hij heeft namelijk geen enkele foto uit die tijd. Jack is van de lichting 78-5, dus, beste klepperaars, hup in de schoenendoos en zoeken naar een foto waar Jack op staat! Of een foto van de garage. Alles mag! Welkom terug Jack, even je terug melden bij de garage en dan op naar de Ciesbar. Het wordt daar al drukker!
Huub Achten Huub uit Marchin (B)! Huub diende als dienstplichtig Sergeant bij 829, is van de lichting 59-6 ( een echte ouwe klepperaar dus!) en diende z’n tijd uit in Vught. Huub woont al jaren in Wallonië. Hij stuurde een mooie foto mee die vanzelfsprekend geplaatst wordt. Huub is nog steeds “militair bezig en organiseert als de zgn. Dropzone Security Officer o.a. de parachutages in juni in Normandië , in september “Marget Garden en in december “Bastogne”. Hij doet dit met het ” Round Canopy Parachuting Team” en het” Liberty Jump Team”. Goed bezig dus! Welkom terug Huub, stap bij de poort maar uit en duik gelijk ( zonder chute) maar de compagniesbar in. Het is daar een gezellige boel aan ’t worden.
Hans Pauw Hans uit Breda is de zesde al die al gasgevend zich aan de poort meldt. Hij had al een paar maal geprobeerd zich te melden, maar om één of andere reden lukte het niet! Nu wel…Hans is TSer van de lichting 71-2 en werd vanuit Roermond eerst geplaatst op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Op eigen verzoek is hij naar 829-832 overgeplaatst maar moest (natuurlijk) eerst een rijopleiding doen op een 514 in Tilburg. Hij reed z’n barre ritten bij het 2e tezamen met o.a. Peter Baremans, Paul van Gent, Ginkel,Bogaerd, van den Boom en nog anderen die ‘m even niet te binnen schieten. De laatste 10 maanden was hij meestal , samen met van Os, de Sjaak als sergeant van de week . Hans, rechtsaf het parkeerterrein op en zet je combi maar naast die van Kees ( herkenbaar aan ’t rechtse stuur!). Ze zijn al een tijdje bezig in de bar dus haasten!
Gert Oerlemans Gert uit Eindhoven! Gert is van de lichting 75-4 en denkt nog vaak aan z’n mooie diensttijd bij 829-832. Hij komt graag in contact met oude maten en hoopt dan ook dat er makkers zijn die hem herkennen. Komt best voor elkaar Gert ( of Gerrit zoals we ‘m eigenlijk kennen). Welkom terug en zet je Daf maar naast de anderen en hop naar de bar. Het wordt al dringen!
Wim van Vliet Wim de monteur uit Hendrik Ido Ambacht! Wim, 62-1, kwam op in Utrecht en leerde alle technische in en outs van de 514 en werd vanzelfsprekend geplaatst b ij 829-832 in Vught. Z’n lieve dochter was zo vriendelijk ‘m aan te melden bij onze site! Wim herinnert zich de namen Johnnie Hoes, Jantje Dekker, Leo Vellekoop en Jantje Wunch. Welkom terug Wim en loop even achter Jack Dedaf aan naar de garage. Even afmelden en dan direct door naar de bar.
Bert Veldhoen Bert uit Dordrecht! Kijk dat is nu een TSer die meer heeft meegemaakt als de gemiddelde die ooit in Keizersveer diende! (alhoewel de ritten naar Orleans natuurlijk niet te evenaren zijn ). Opgekomen in Roermond als Tser via Nunspeet en Assen als 616Benzauchauffeur naar Libanon. Aldaar natuurlijk het één en ander meegemaakt en na deze tijd z’n tijd opgemaakt bij 829 als chauffeur op een munitiecombi. Later z’n 514 ingewisseld voor zo’n mooie DAF 2300 met een Floortrailer met gestuurde achteras ( daar droomden we in de 70er jaren alleen maar van). Bert herinnert zich de namen Jack van Son, Ricky Monster en Pietje Slavenburg. Op de site heeft hij een hele rits andere bekende namen gezien en zou ze best weer eens willen ontmoeten! Bert, Welkom terug en zet die mooie combinatie maar vooraan in ’t rijtje. Eerst wel even aftanken en daarna de jongens achterna de bar in! Ze zitten al te wachten op een sterk verhaal!
Dré van der Heijden Dré uit Schaijk…. Dré schreef: als je wat ouder wordt ga je terug denken aan die goeie ouwe tijd. Ik heb bij 829 eerst bij ’t 2e en later het 1e munitiepeloton gezeten, mooie tijd, veel schik gehad op al die buitenlandse transporten. Ik ga de site de komende tijd eens uitspitten, ben destijds begonnen op de 514 in Keizersveer en geëindigd op de 2300 in Grave. Binnenkort zal ik wat foto’s mailen en succes met de site! . Tja, daar is niets tussen te krijgen. Alleen mis ik je lichting nog! Even mailen, samen met die beloofde foto’s! Parkeer je 2300 even naast die van Bert en schuif zsm aan in de bar! Welkom terug Dré!
Bote Stornebrink Daar is Bote eindelijk! Lang op de “gezochtenlijst” gestaan. Hij meldde zich al aan eind augustus jl., maar kon niet meer mee liften op de laatste update. Ik heb Bote een mail gestuurd om meer info. Hierover de volgende keer meer!
Johan Walhout Ook van Johan weinig gegevens dus ook aan Johan een verklarend mailtje. Volgende keer meer!
Dirk van de Leijgraaf . Ook een aanmelding zonder naw gegevens. Wel meldt Dirk dat hij van de lichting 70-1 is en monteur is geweest bij 829-832. In die tijd moet je dus nog aan mijn 514 hebben gesleuteld! Hij herkende een foto waarop hij ergens tijdens een oefening Duitsland onder aan een kachelpijp. Ook naar Dirk een meer verklarend mailtje. Volgende keer meer!
Dam meldde zich ook Patrick Surenbroek. Alleen staat er een verkeerd mailadres in en verder geen enkele gegevens. Patrick: als je in de gelegenheid bent: mail mij al je gegevens even!
In een paar maanden hebben we er weer een flink aantal klepperaars bij! Er moeten er echter nog honderden in Nederland en daar buiten rondzwerven die hun roots binnen onze compagnie hebben.
Gelukkig kruipen er steeds meer lieden achter de PC en wordt de lijst steeds langer. Tijd voor een reunie?
Ton Krijger uit Roelofarendsveen is druk bezig geweest z’n oude maten bij elkaar te krijgen. Wat volgde was een mini reünie met een verrassende ontmoeting. Hier het verslag van Ton:
Hallo Henk

na veel zoeken en mailen is het ons toch gelukt om wat mensen bij elkaar te krijgen uit de periode 1959-1960 die op de Ripperda hebben gezeten. We hebben er zes bijeen kunnen zoeken en hebben op 22 jan een heel gezellige dag gehad in weg restaurant de lichtmis. Veel ouwe koeien uit de sloot gehaald en de sterke verhalen waren niet van de lucht. Ja, het was echt gaaf hoor na 48 jaar en het is voor herhaling vatbaar maar hopen er voor die tijd nog wat mensen er bij te vinden. Nog een zeer leuk voorval er kwamen een aantal van die grote DAF's het terrein op de mannen (vrouwen) hadden ook trek in een bakkie. Het waren mensen van het 140e zw tr bataljon uit Garderen geloof ik. Na dat ze aan tafel zaten, ging ik naar hun toe en gaf hun een foto van het materiaal van zo'n 48 jaar geleden. Nou de hilariteit was groot hoor. Zo zo, dat is even geleden zeker, ik zeg: ja, bijna een halve eeuw. We werden gelijk uitgenodigd om hun spullen te bekijken. Ja, werkelijk alles wat een chauffeur zou willen was aanwezig in hun wagens. Er zaten diepladers achter en ze waren ergens tanks wezen lossen. Ja, het was echt een heel leuke dag en wat een toeval dat we die gasten tegen kwamen. Nou Henk dit was het zo'n beetje zal er nog een paar fotootjes bij doen.
hartelijke groeten Ton Krijger.

update juni 2013:
Het is redelijk druk geweest de laatste maanden. Een aantal nieuwe gezichten aan de poort die zorgden dat ons ledenaantal nu op 303 komt te staan! 303 ouwe stompen die de weg terug gevonden hebben. Toch moeten er nog zo’n ca. 1200 mannen zijn die van het bestaan van onze site niet op de hoogte zijn. Veel namen hebben we wel, maar mailadressen etc. ontbreken. Ook vallen er iedere keer mannen af die vergeten hun nieuwe mailadres op te geven.
Duik ook eens in uw geheugen en zoek mee naar “verdwenen” vrienden. U weet als geen ander waar je verloren slapie woonde. Zoek eens op Google, kijk eens in het on-line telefoonboek. Juist nu is het belangrijk oude contacten weer eens aan te halen. We raken zo langzamerhand gepensioneerd en krijgen meer tijd.
Wie staan te trappelen om binnen te komen:
1. : Sijb Huijsman: Sijb is van 62-2, opgekomen in Tilburg en daarna naar Vught bij 829. Syb, Welkom terug vriend, zet je trekker maar in het rijtje en ga als eerste naar de bar! ( graag even je adresgegevens aan mij doorgeven)
2. : H.P. Meffert uit Scherpenzeel: Meffert ( voornaam weet ik nog niet) is van 59-1, eerst de rijopleiding in Tilburg, dan door naar de Kromhout en uiteindelijk , met een detachering op de Ripperdakazerne in Haarlem, aangeland in Vught. Welkom terug! Rij maar naar de parkeerplaats en loop achter Sijb aan. ( graag even je adresgegevens aan mij doorgeven)
3. :Jos Buurmans uit Roosendaal. Rob zag zijn naam bij de gezochten staan en staat nu weer op de compagnieslijst! Welkom terug Jos. Zet je combinatie maar naast die andere twee en op een holletje naar de bar! ( graag even je adresgegevens doorgeven)
4. : M.L.J. Simonse ( voornaam ontbreekt even) uit Breskens. Simonse heeft ons ook kunnen vinden. Welkom terug en rij maar achter al die anderen aan. Het gaat druk worden in de bar!
5. Edward Niesing uit Breda is van lichting 60-2 en deed het onderhoud aan onze voertuigen in Vught. Weer eentje van de onderhoudsgroep! Welkom terug Edgar, even handen wassen en kom een pilsje happen in de bar ( als er nog een kruk over is).
6. Twee ouwe makkers : Tonny Stoopman en Anton Schot hebben zich wel gemeld , maar beiden brachten een verkeerd mailadres in. Tja dan kan ik je niet bereiken! Als je dit leest, graag nog even contact!
7. Gerrit Lonink uit Bocholt (D) was van 71-3. Vanuit Tilburg direct door naar Keizersveer. Zat bij het 2e peloton bij sgt. Den Hartog. De 514 waar hij mee reed was de KN-83-18. Namen kan hij zich practisch niet herinneren, maar van het een komt het andeere, alsdus Gerrit. Welkom terug gerrit, zet je KN-83-18 maar direct achter, eerst wel even aftanken, dan hoef je dat maandagmorgen niet te doen! Hop naar de bar. Sterke verhalen vertellen!
8. Chris den Hertog uit Hilversum is van 65-4 en diende bij 829T in Vught. Hij zou graag wat meer willen weten…. Nou, Chris, de website staat vol met verhalen en op de reünies word je vanzelf volledig bijgepraat! Welkom terug, zet je ouwe DAF maar naaast al die anderen, even de huif wassen en dan direct naar de bar, naar al die anderen!
9. Peter van Dorst uit Roosendaal is van 77-6 en ook Peter heeft de weg terug gevonden. Welkom terug Peter, parkeren maar, schoenen poetsen en linea recta door naar de bar!
10. Ad Kokx van 74-3 uit BaarleNassau staat ook te toeteren! Rij ’m rustig door de poort en ga eens in de bar kijken of je nog bekenden ziet. Ad heeft van begin 1975 tot 1979 op de Pontonnierskazerne gelegen, dus moeten er zeker mannen zijn die hem nog kennen. Welkom terug AD!
11. Piet Maes van 72-5 uit Kronenberg. Ook aan de poort. Het wordt echt dringen daar aan de bar als Piet z’n trekker op het parkeerterrein heeft gezet. Welkom terug Piet. Fijn dat je ons weer gevonden hebt. Maak het gezellig met de andere jongens.
12. Crist van Praat uit Breda staat ook al een tijdje te dringen. Deze sympathieke KPL 1 was een van mijn maatjes bij 832. Speuren in telefoonboeken en ja hoor…daar is Crist. Zet je tanker maar achter, even langs Majoor maas ( er is nog een klein dingetje die hij even met je bespreken wil….) en dan naar de bar. Ik zit er al!
13. B.J.Kooij uit Hendrik Ido Ambacht, een echte ouwe stomp van 1958…..Toch aan de poort en daar zijn we trots op! Welkom terug beste vriend. Maak het je gemakkelijk. Gelijk maar door naar de bar. Naast de deur staat een lekkere bank. Altijd plaats!
14. Herman Pennings , 79, uit Aalten met z’n BOS wagen aan de poort. Welkom terug Herman. Zet het spul maar naast de mijne. Even de handen wassen en neem een pilsje van mij. Ouwe BOSPeuk!
15. Arn van der Vorst uit Bergen op Zoom las op Linkedin ( via Atse Wispelwey) dat er een reünie was geweest. Daar had hij graag bij geweest….Helaas…te laat. Maar wat niet is kan komen wat er komt er natuurlijk weer eentje aan. Daarover later. Welkom terug Arn. In de bar staat een versnapering op je te wachten!
16. Ton Luijsterburg, van 1982 tot 1986 Pelotonscommandant bij u829-832 geweest , staat als één na laatste in de rij. Welkom terug Ton, loop maar gelijk door, trapje af, je weet de weg.
17. Als Laatste deze keer: Leo Moerkens uit Oxford USA. Iedereen de groeten van Leo! Hij heeft het druk in het land van Uncle Sam. Welkom terug Leo en misschien zien we je op de eerstvolgende reünie! Loop maar gelijk achter Ton aan. Die weet als geen ander de weg!
Wat een rij. Mag ook wel. Normaal is er een update om de drie maanden. Nu moesten jullie er langer op wachten.
De volgende reünie:
Op de site staat een poll met de keus om tussen 1,2 of 3 jaar een reünie te houden. Momenteel staat de teller op 31% voor 2 jaar en 31% voor 3 jaar. Daar moet dus een compromis uit komen. Het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg opent in het najaar van 2014. Misschien een goed idee om het daar te houden. Er staan zeker een aantal DAF 514 trekkers en , wie weet, ook andere bij ons bekende voertuigen. Over de volgende reünie meer in de volgende update.

Henk Kruit

Gewoon even langskomen,
Je hebt van die dagen dat je plotseling overvallen wordt door een zweem van nostalgie. Zo’n dag had ik vandaag. Om 11.00 uur ’s morgens een zakelijke afspraak in Heerlen. De afspraak duurde niet al te lang en daardoor tijd over om eindelijk eens langs een “ouwe Maat” te gaan. Als je een 829-832 man bent, heb je een “ouwe maat”al gauw te pakken in Limburg. Er zitten er behoorlijk veel.
Bij Nuth de grote weg af en dan je brein laten werken. Waar woonde die kerel toch? Ergens op een hoek staat een postbode. Echt.., die heb je nog in het wild in Limburg. Even vragen dan maar: Beste Postbode , weet U het adres van Joep van Houdt? Natuurlijk meneer, die woont …..En zo kwam ik 3 minuten later aan de deur. Twee keer bellen en Joep doet open. Joep deed net een schoonheidsslaapje, dus is de herkenning ( na jaren natuurlijk…..) niet direct. Maar dan breekt de glimlach door! Kom er in! Z’n lieve vrouw Francine zit achter de computer en maakt gelijk een verse bak koffie. De verhalen gaan reeds over tafel. Hoe is het met de kinderen….Ze worden uitgebreid en één voor één behandeld. Ook de huwelijkse staat. Dat is bij mij enigszins discutabel, dus dat wordt ook uitgelegd. Kortom: Even een uurtje bijpraten.
Zo’n 25 jaar geleden hadden we een eerste reünie van onze lichtingen in Nuth. We sliepen bij Joep en z’n lieve vrouw. ’s Avonds zijn we naar een kroeg in de buurt gegaan en hebben een geweldige avond gehad. De andere morgen vroeg zijn we op z’n Limburgs een biertje gaan drinken in de plaatselijke kroeg. Wat een tijd.
In een kwart eeuw is er veel veranderd. Dat uurtje bijpraten is eigenlijk te weinig. Joep is een paar jaar terug geconfronteerd met een gezondheidsprobleem. Dat kan ons allemaal overkomen. Joep is er rustig onder gebleven en ziet de toekomst met plezier tegemoet. Z’n Francine en z’n kinderen zijn z’n alles. Bij de reünie in April is Joep er niet bij. Hij is dan op vakantie in Normandië met z’n kinderen en Francine.
Na de koffie een snel afscheid en weer op weg naar de Randstad. Beiden staan ze mij uit te zwaaien. Eenmaal op de snelweg ben ik mij ervan bewust dat ik een “smile” op m’n gezicht heb. Ik voel mij gelukkig en ben blij weer even terug in de tijd te zijn geweest.
Dat moet je eigenlijk meer doen. Op de komende reünie ervaren we weer zulke emoties. We zullen zien. Wellicht wordt het een prachtige dag op 26 april!

Henk

Op bezoek bij sergeant Lechner,
Sergeant Lechner gespot in Haelen!
Haelen stond op z'n kop! Jacques Ruijgrok en John van Beek hadden na lang zoeken onze Oud Tezamen met hun wederhelften bezochten ze Lechner! Sinds zijn uitdiensttreding had hij geen bezoek meer gehad van oud-Dienstplichtigen. Daar kwam nu verandering in! Nog even scherp als vroeger! Bij de volgende reünie is Lechner present! Met z'n allen hebben ze een middag sterke verhalen van vroeger kunnen vertellen...
[ terug... ]Omhoog


Zwaar Transport Poll

de Flickr fotosite

De landmacht nu...

De Bravo Cie!

MOB Complexen

Het 41 DKO!

Living History!

Leo Zwaal's autohistorie

De Site van Henk Kruit

boekje Pienter.nl

Ook een eigen website?


Copyright 2002-2019