» Verslag van een jarenlange zoektocht naar COR!

Wat is dit?

Zoektocht op Internet…
M’n diensttijd deelde ik met een behoorlijk aantal maten. Met de één had je nauwelijks contact, met de ander deelde je je pakje shag. Met de één ging je af en toe samen op transport, met de ander was je vaak onafscheidelijk. Onze sergeant Lucas had dat als geen ander door en zolang er geen bloed uitliep, vormde hij prima koppeltjes. Cor Wilbrink en ik vormde zo’n koppel. Heel wat ritten samen gemaakt. Veel ritten naar vrijwel alle BOSpompen in Nederland. Soms met de huif op weg om onduidelijke spullen in complexen af te leveren en natuurlijk de onvergetelijke ritten naar Orleans in Frankrijk. We deden één zo’n transport met o.a. Ebel Zijlstra die tijdens een bezoek aan een plaatselijke kroeg een Franse officierspet scoorde…..Wat een tijd.
Hoe gaat ’t als je eenmaal afscheid neemt van je maten en de burgermaatschappij onveilig gaat maken. Je civiliseert, je past je aan en doet wat een ieder doet. Je sticht een gezinnetje en je gooit je helemaal op je carrière. Alle belevenissen verdwijnen naar de achtergrond en je maakt nieuwe vrienden om je heen.
Pas later, veel later komt de drang om terug te kijken. Bij mij kwam dat door opmerking van een kennis dat ik gezocht werd. Er bleek een site in de lucht van 829-832, opgezet door Wiert van der Veen. Inderdaad! Ik stond op de lijst van gezochten. Na m’n “Welkom terug” kwam ik veel namen tegen van maten waarmee ik Keizersveer op stelten heb gezet. Alleen Cor Wilbrink ontbrak.
Daar startte mijn zoektocht. Niemand wist waar Cor woonde. Misschien ergens in Limburg, maar ook Helmond werd genoemd. Telefoonboeken erbij, zoekopdrachten met Google maar geen succes. Dat blijft knagen en zo nu en dan nam ik de draad weer op. Weer zoeken zonder succes. Jaren gaan voorbij en in 2006 nam ik het werk van Wiert over en startte deze site. Af en toe bleef ik zoeken op internet tot plots een zoekopdracht Cor Wilbrink + foto een positief resultaat had! Ik kwam op de site van de Schietvereniging de Treffers’78 uit Kerkrade terecht waar ene Cor Wilbrink meermalen gefotografeerd was tijdens het Koningsschieten! Alhoewel het 40 jaar geleden was dat ik Cor gezien heb, meende ik toch m’n maat te herkennen.
Nu nog contacten! Dat bleek een makkie te zijn. Op de site van de Treffers stonden alle bestuursleden geportretteerd inclusief hun telefoonnummer en laat er nu ene mevr. Wilbrink lid van dat bestuur zijn. Één en één is twee, dus de stoute schoenen aangetrokken en gebeld. Mevr. Wilbrink nam de telefoon op en na een kleine introductie mijnerzijds bleek haar Cor inderdaad mijn Cor te zijn! Cor was even buitenshuis, maar na een klein halfuurtje hing Cor aan de lijn! Bingo!
Cor had geen weet van het feit dat er al jaren een site van 829-832 op internet te vinden was . Na z’n diensttijd had hij nog contact met Piet van Tiel maar toen ook dat contact verwaterde heeft hij geen maten uit z’n diensttijd meer gezien. Inmiddels heb ik een mail van Cor gehad en maak zeker een afspraak om “even” naar Limburg te gaan om ‘m op te zoeken.
Ook op zoek naar “verdwenen” maten? Blijven zoeken totdat je succes hebt! Doen!
Henk Kruit

[ terug... ]Omhoog


Zwaar Transport Poll

de Flickr fotosite

De landmacht nu...

De Bravo Cie!

MOB Complexen

Het 41 DKO!

Living History!

Leo Zwaal's autohistorie

De Site van Henk Kruit

boekje Pienter.nl

Ook een eigen website?


Copyright 2002-2019