» Het verhaal van de KN-54-35 nickname: Bucephalus,

Wat is dit?

Foto Dit verhaal staat ook in het gastenboek. Het verhaal is echter zo leuk dat ik het jullie niet wil onthouden. Lees mee en beleef de aftakeling van Bucephalus, de 616 trekker van WvdV en John:

Van de tijd dat het 3e peloton de 514´s moest inleveren en we de YT 616 ervoor terug kregen: de YT 616 met Groenewegen oplegger was eigenlijk meer een kind met een waterhoofd. De trekker was bijna net zo groot (en lang) als de oplegger! Ze gingen ook regelmatig stuk. John Huntjens en ik reden op de KN-54-35 en we hielden dat ding met eigen middelen aan de praat. We hadden bijvoorbeeld “burger” ruitenwisserbladen gekocht om nog wat te kunnen zien. Met allerlei “voorzieningen” probeerden we de 616 weg te houden van de 3e echelons werkplaats in Dongen. Onze trekker was net op weg naar de honderdduizend kilometer en onze luitenant had een vat bier beloofd in de bar, als we de honderdduizend haalden zonder dat de TD van Dongen er aan te pas kwam. We spoten smeervet in de brug om het gerammel tegen te gaan en we hadden de olielekkages kunnen voorkomen door de naden dicht te kitten. Maar op een gegeven moment stond de 616 boven de smeerkelder en SMMT Huighen ontdekte tijdens de kantinepauze dat er toch een paar druppels olie onder onze trouwe 616 lagen en daar ging onze vriend: richting Dongen!
Het vat Bier ging niet door dus. In de weken erna kwamen er regelmatig berichtjes uit Dongen over de slechte staat van de KN-54-35 natuurlijk, want onze kunsten om de 616 aan de praat te houden was ten koste gegaan van de organieke voorzieningen van het voertuig. Overigens droeg de KN-54-35 de legendarische naam Bucephalus en dat verwees naar de legende over het paard van Keizer Alexander van Macedonië . Dat paard was vreselijk wild en niet berijdbaar en toch maakte de Keizer er een toppaard van. Zo ging het ook met de KN-54-35, het raspaard van John Huntjens en mij. We hebben er heel wat uren in gestoken om er een supertrekker van te maken. Ik meen dat de trekker van Kees Moerkens ( ook van het 3e peloton en eveneens een 616, ook een naam droeg, maar welke is mij ontschoten. Heb jij ook een verhaal over jouw trekker? Stuur ’t op naar 829.832zwaartransport@gmail.com. De groeten van WvdV!

[ terug... ]Omhoog


Zwaar Transport Poll

de Flickr fotosite

De landmacht nu...

De Bravo Cie!

MOB Complexen

Het 41 DKO!

Living History!

Leo Zwaal's autohistorie

De Site van Henk Kruit

boekje Pienter.nl

Ook een eigen website?


Copyright 2002-2019