» Christ van Praat, Ton, Schilders, Dunge en een ( nog) onbekende onderscheiden!

Wat is dit?


Drunen, 29 juni ….. De 50-jarige W.v.G. uit Rosmalen, die gistermorgen op de Maasroute bij Drunen ernstig gewond raakte, heeft zijn leven te danken aan een koelbloedig optreden van 5 militairen. De wagen van van G. raakte tijdens een plensbui in een slip en kwam op zijn kop in een sloot terecht. De bestuurder, ernstig aan zijn hoofd gewond, was bekneld geraakt in zijn wagen. Terwijl getuigen van dit ongeval doodgemoedereerd naar het wrak keken, arriveerde een busje met 5 militairen.
Door een resoluut optreden van de soldaten kon de man bevrijd worden. Zij pasten eerste hulp toe, zodat een slagaderlijke bloeding gestopt kon worden en voorkomen werd, dat het slachtoffer dood zou bloeden. Een inmiddels gearriveerde arts echtte het nodig dat het slachtoffer zo snel mogelijk naar een ziekenhuis werd vervoerd en vroeg de militairen om dit met het busje te doen. Voorafgegaan door een politiewagen slaagden de militairen erin de gewonde in zeer korte tijd naar Den Bosch te vervoeren. Gisteravond was van G. buiten levensgevaar en kon zijn toestand redelijk genoemd worden.
De militairen waren gelegerd in Keizersveer.
Op de foto: Sgt. Ton, Sgt-Majoor Schilders ( Vader van de compagnie…) , Kpl 1 Christ van Praat, Sld 1 Dunge en een ( tot nu toe) onbekende soldaat. Alle 5 werden onderscheiden met het Rode Erekoord. Majoor Maas prikte hoogstpersoonlijk de onderscheidingen op!
Meer foto's in het Fotoalbum.

[ terug... ]Omhoog


Zwaar Transport Poll

de Flickr fotosite

De landmacht nu...

De Bravo Cie!

MOB Complexen

Het 41 DKO!

Living History!

Leo Zwaal's autohistorie

De Site van Henk Kruit

boekje Pienter.nl

Ook een eigen website?


Copyright 2002-2019