» Update 14 juli 2017

Wat is dit?

Foto We zijn weer in de lucht! Het heeft even geduurd, maar we zijn weer opgestart. Net een fantastische vakantie achter de rug in Hongarije en Schotland, dus de accu is weer opgeladen. Dat betekent werk aan de winkel!
Nieuwe gezichten:
In het laatste jaar hebben wederom een flink aantal ouwe stompen de weg teruggevonden naar de kazerne. Maar liefst 17 stonden voor de poort… resp.: Arie van der Tak van 70-1; Ruud Viets van 65-2;Harrie Schreurs van 82-1; Kees Buijs van 70-4; Gerard Bosboom van 70-6; Ron Jansen (lichting onbekend) Jappie Groeneveld (ook lichting onbekend); beide worden vriendelijk verzocht hun lichting even te melden bij ondergetekende; Evert Ruben van 75-? (hier geldt hetzelfde voor) ;John Petit van 71-3; Henk Kempen van 76-5; P. van Hest van 67-5 (graag je voornaam even melden s.v.p.) ; Gerard van Loenhout van 85-2; Huub van Wersch van 66-6; Andries van der Velde van 84-3; Theo van Weijen van 73-2 en als laatste sloot aan Ger Geurts van 76-1. Allemaal de plunjebaal uit de trekker halen, parkeren kan je het voertuigenpark . Bospeloton graag achter de garage en als de sodemieter melden aan de bar. We zitten al jaren op jullie te wachten!
Met bovenstaande mannen zitten we op het respectabele aantal van 367 teruggevonden kameraden. Maar….we zijn er nog lang niet. In de jaren dat 829-832 bestond hebben er een paar duizend tussen de zingende wielen gediend. Vanzelfsprekend is niet iedereen te achterhalen. Een flink aantal zijn ondertussen al gaan hemelen en een flink aantal van de echte ouderen vertoeven nog altijd in het pre-digitale tijdperk en verdoen hun tijd met het lezen van dode bomen en boodschappen doen… Niets mis mee natuurlijk! Dat gaat ons allemaal overkomen. En toch is het mogelijk om oude makkers op te sporen. De laatste jaren is het mij ook meerdere malen gelukt en , geloof mij, niets mooier als je eindelijk na lang zoeken zo’n persoon voor de eerste keer aan de telefoon hebt. Een mooie taak dus voor iedereen. Ga eens na of je nog namen herinner en waar je zo’n iemand zou moeten zoeken. Het internet wordt steeds meer gevuld met allerlei foto’s en namen. Met de komende reünie in het vooruitzicht, moet het toch mogelijk zijn dat we op gaan naar de 150 deelnemers….En dat ligt geheel aan jullie!
Reünie 2018
Over de komende reünie gesproken. Noteer maar alvast in je agenda: zaterdag 21 april 2018. Plaats van handeling ligt nog niet vast. Hierover moet nog even onderhandeld worden en de juiste keuze worden gemaakt. Ik heb twee locaties op het oog en ben er al een tijdje druk mee. Zodra ik wat meer weet, komt de officiële uitnodiging per mail , per website en op FaceBook. 2015 was een klinkend succes, laten we in 2018 er helemaal een feest van maken!
Extra handen
Even wat anders en ook gerelateerd aan de reünie: ik heb behoefte aan versterking. Tot nu toe doe ik alles in m’n eentje en heb ik gelukkig een paar extra handen gehad tijdens de laatste twee reünies. Natuurlijk reken ik daar nu ook op en er zullen echt wel weer makkers zijn die zich belangeloos melden . Maar ergens in mijn achterhoofd knaagt ‘t……We worden allemaal ouder en ik ook. Juist zo’n club als de onze is sterk onderhevig aan erosie…..Voor dat je het weet blaast de laatste het licht uit. Juist daarom roep ik makkers op uit de laatste lichtingen die 829-832 hebben meegemaakt en nu in de bloeiende leeftijd zijn tussen de 50 en 60 jaar, om eens na te denken om het vuurtje aan te houden. Er moeten toch mannen zijn die het leuk vinden om deze geweldige club de eerstvolgende 15 jaar op de been te houden? We hebben genoeg potentieel om nog zeker een 5 tal reünies te organiseren. In de toekomst red ik dat niet in mijn eentje. Ik zoek dus een capabele achterwacht. Ben je geïnteresseerd? Laat dat even weten middel een mailtje naar 829.832zwaartransport@gmail.com . Veel tijd betekent het niet. Hoogstens 2x per jaar een paar uurtjes samenkomen en bijpraten. 2 á 3 maal per jaar meewerken aan een update en samen met mij de site beheren en Facebook. Natuurlijk meer uurtjes als de reünie georganiseerd moet worden, maar ook dat is te overzien. Heel veel kan je telefonisch en per mail of WhatsApp af. Ik wacht met spanning de mail af!
Het Fotoboek
Inmiddels is het nieuwe Fotoboek behoorlijk gevuld. Omwille van de kosten ben ik geswitcht van “mijn Album” naar Flickr. Dat scheelt een kleine 70 euro per jaar. Flickr is tot nu toe gratis en voor iedereen te benaderen. Je kan de foto’s in één grote stream bekijken of per album. De Albums staan op naam. Hier en daar staat er ’onbekend’ . Wellicht zie je daar je eigen foto’s. Even melden en ik verander dat zsm. ‘Mijn ‘MijnAlbum’ is nog voor een aantal maanden in de lucht. Daarna staat alleen het Flickr album nog op de site. Beter en mooier te bekijken. Mocht je ook foto’s hebben over je diensttijd? Scan ze in en mail ze naar 829.832zwaartransport@gmail.com . Als het echt veel zijn, dan kan je natuurlijk ook alles even oploaden via ‘wetransfer’ . Net zo makkelijk en ook kosteloos.
Dat was het dan weer. Ik wens jullie een fijne, zonnige zomer toe, noteer 21 april 2018 in je agenda en zoek maten op. Meer opdrachten heb ik niet voor jullie….O ja…je voertuig afspuiten voordat je ‘m wegzet…
Groeten,
Henk Kruit

[ terug... ]Omhoog


Zwaar Transport Poll

de Flickr fotosite

De landmacht nu...

De Bravo Cie!

MOB Complexen

Het 41 DKO!

Living History!

Leo Zwaal's autohistorie

De Site van Henk Kruit

boekje Pienter.nl

Ook een eigen website?


Copyright 2002-2019